Kick-box Eb: 14 magyar negyeddöntőzik

2012.11.28. 10:21

A keddi selejtezők után már 14 magyar a legjobb nyolc között van a bukaresti kick-box Európa-bajnokság pointfighting küzdelmeiben. A Király István mester (Halker-KiralyTeam) vezette Magyar pointfighting kick-box válogatott kedden 4 győzelmet szerzett, köztük a -79 kg-os Imre Tamás  technikai K.O-val, 10-0-s eredménnyel búcsúztatta francia ellenfelét. Szintén meggyőző küzdelemben nyert Kádas Adrienn -60 kg-ban, és Veres Richárd -63 kg-ban. Előbbi a szlovén Tina Kodert, míg utóbbi a török Erdal Hasturköt búcsúztatta. A keddi nap legnehezebb meccsét Buda Andrea vívta -65 kg-ban a bolgárok reménysége ellen, azonban tudatosan készült erre a mérkőzésre, így a kidolgozott taktikát követve, magabiztosan győzött. Így a 15 súlycsoportból 14-ben ott vannak a magyarok a legjobb nyolc között, akik közül szerdán majdnem mindenki tatamira is lép, hogy a már biztos éremért küzdjön.

Mórádi Zsolt kezdi a szerdai a versenynapot -84 kg-ban, aki a számítógépes sorsolásnak köszönhetően a szintén világbajnok riválisával, az ír Robbie McMennamey-val küzd meg.

Őt követi Imre Tamás  -79 kg-ban lengyel, Gömbös László -74 kg-ban olasz és Veres Alex (Halker-KiralyTeam) -69 kg-ban német ellenfelével. Mindhárom mérkőzés komoly izgalmakat ígér, hiszen vezető pointfighting nemzetek harcosaival csapnak össze. Úgyszintén tatamira lép Veres Richárd -63 kg-ban orosz, míg Varga László 57 kg-ban és Jároszkievicz Krisztián +94 kg-ban ír ellenfeleikkel. Megkezdi szereplését az először válogatott Horváth Bence is, aki a -94 kg-os súlycsoportban az osztrák Alexander Federerrel mérkőzik meg.

Hasonló izgalmakra számíthatunk a hölgyeknél is! Nagy Henriettára -70 kg-ban olasz, Busa Andreára (Halker-KiralyTeam) -65 kg-ban orosz, míg Kádas Adriennre -60 kg-ban szintén világbajnok lengyel ellenfele vár. A délutáni órákban pedig Hanicz Nelly -55 kg-ban angol és Veres Mercédesz -50 kg-ban norvég harcossal küzd a legjobb négy közé jutásért