Kick-box Eb: 12 magyar már biztos érmes

2012.11.29. 10:41

Elképesztő teljesítményt nyújtanak a magyar pointfightingosok a bukaresti kick-box Európa-bajnokságon. Az összesen 15 súlycsoportból 12-ben bejutottak a legjobb négy közé, így már biztos érmesnek mondhatják magukat. Az már csak külön kuriózum, hogy mindezt egyetlen klub, a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia versenyzői érték el Király István szövetségi kapitány vezetésével. A csütörtöki versenynap lesz a legnehezebb a harcosok számára, mivel mind a 12-en tatamira lépnék, hogy a döntőbe küzdjék magukat.

Varga László  -57 kg-ban lenyűgöző technikai tudással utasította maga mögé ellenfelét, és a döntőbe jutásért a kiváló orosz Vjacseszlav Serbakovval mérkőzik.

Veres Richárd  -63 kg-ban remek formában, a tőle megszokott könnyed stílusban küzdött, ellenfele az ír Dessie Leonard lesz.

Veres Alex -69 kg-ban jó nevű német ellenfelét az utolsó másodpercekben fejrúgással győzte le,  az ír Jay Daniels-szel küzd a döntőért.

Gömbös László  -74 kg-ban nehézkesen kezdett, azonban nála ez is elegendő volt egy TKO-ra (10 pont különbség), így kellően megalapozta ellenfelének hangulatát, aki a szlovén Tilen Zajc lesz.

Imre Tamás -79 kg-ban 12-2-es pontozással küldte haza lengyel ellenfelét, így a döntőnek is beillő meccsen, a bolgár Emanuil Dimitrovval küzdhet meg.

Mórádi Zsolt  -84 kg-ban az Eb legszomorúbb meglepetése. A négyszeres világbajnoknak nem kedvezett a sorsolás, hiszen a számítógépes rendszer révén, a döntőnek is beillő első meccsén örök riválisával, az ír Robbie McMennamey-val került össze. Kiegyenlített küzdelemben mindössze  két ponttal maradt alul, így sajnos búcsúznia kellett a tornától.

Horváth Bence  -94 kg-ban, első Európa-bajnokságán, sajnos nem tudta ellenfele kellemetlen stílusát feltörni, így remek teljesítménnyel, de érem nélkül kellett búcsúznia.

Jároszkievicz Krisztián +94 kg-ban sima győzelemmel hozta a meccset, azonban látszott, hogy még nem érte el csúcsteljesítményét. A hatalmas török, Idris Unver lesz az ellenfele a döntőbe jutásért.

Veres Mercédesz  -50 kg-ban remek bunyóval verte norvég ellenfelét, így az ír Bo Mangan-nel küzdhet.

Hanicz Nelly -55 kg-ban félénk kezdés után kiosztott egy TKO-t, így a döntőbe jutásért az orosz Valerija Utkinával kerül szembe.

Kádas Adrienn -60 kg-ban nehéz meccsen jutott a legjobb négy közé, ahol a világbajnok olasz Gloria De Bei lesz az ellenfele.

Busa Andrea  -65 kg-ban nagyon okos küzdelemben kerekedett felül ellenfelén, a norvégok kiválóságával, Ina Grindheimmel mérkőzik a továbbjutásért.

Nagy Henrietta  -70 kg-ban, annak ellenére, hogy később érkezett az Eb-re, mert hétfőn még előrehozott érettségit írt, hamar felvette a ritmust és kiosztott egy TKO-t. A tehetséges orosz, Maria Semenova lesz az ellenfele.

Kondár Anna  +70 kg-ban szintén a döntőbe jutásért küzd a brit Gaynor Morgan ellen.