Holland siker fogathajtásban

2012.12.01. 22:01

Több ezer néző látogatott ki szombaton a Papp László Sportarénába a 6. Lovas Világkupa látványos show-műsoraira, illetve a fogathajtók bemelegítő versenyére és a díjugratók vk-fordulójára.

A fogathajtók bemelegítő versenye a vasárnapi Vk-forduló indulási sorrendjét határozta meg. A hétfős mezőnyben hat világbajnok indult, köztük Dobrovitz József. A győzelmet az egyedüliként hibátlanul hajtó holland Ijsbrand Chardon szerezte meg két honfitársa, az egyaránt öt másodperces büntetést érő verőhibával záró Koos de Ronde és Theo Timmerman előtt. A legutóbbi két vb-n győztes, s a budapesti versenyen címvédő - magyar tulajdonú fogatot hajtó - ausztrál Boyd Exell két hibával negyedik, míg Dobrovitz hárommal ötödik lett.

A magas színvonalú show-műsorok sorából kiemelkedett Lorenzo szabadidomításos bemutatója, de nagy sikert aratott a pónik galoppversenye és Kassai Lajos lovasíjász produkciója is. Kiváló hangulatot teremtett a country zenével, pirotechnikai bemutatóval fűszerezett western-show. Könnyed kikapcsolódást nyújtott az úgynevezett Ride and Drive verseny, melynek során az indulók díjugratásban és autóvezetésben mérték össze tudásukat. Ezt a számot - megvédve tavalyi címét - számos világsztár dublőre, ifjabb Juhász László nyerte Pintér Tibor, a komáromi lovasszínház alapítója és Gyenesei Leila világbajnok öttusázó előtt. A nap zárásaként a díjugratók Vk-fordulóját rendezik.