Tilos hazaadni a világ legbénább kapusának

2012.12.02. 20:14

A nigeri Kassaly Daouda öt napon belül összehozott két röhejes potyát, pedig már az egyik is elég lenne, hogy bekerüljön a bénázók halhatatlanjai közé. Az biztos, tilos hazaadni neki.

Daouda pedig nem számíthat igazán rossz kapusnak, ha a dél-afrikai Chippa Unitedben védhet, még akkor sem, ha az utolsó előtti helyen áll csapata az első osztályban.

Kedden a Chippa 2-1-re verte a Platinum Starst, a gólt Daouda elképesztő hibája miatt kapták. A kapus, mintha nem is a mérkőzésen lett volna, a kapu előterét elhagyva, lekuporodva figyelte, ahogy hozza a védője a labdát, majd azt is, hogy az visszagurítja neki. Mire rájött, hogy mi is lenne a dolga, az sem nevezhető reflexmozdulatnak, kínos lassúsággal mozdult a lazán kapuba csorgó labda felé.

Szombaton egy másik tipikus kapushibát, a cselezgetést vette elő. Természetesen megint egy hazagurított labda okozott neki gondot, kirúgás helyett addig igazgatott rajta, míg megtámadta az egyik Ajax Cape Town-játékos. Azt még sikerült is lecseleznie,  de úgy, hogy egy másik ajaxoshoz került a labda, aki gondolkodás nélkül az üres kapuba vágta, az Ajax végül  3-2-re győzött. Így egy vereségbe került a kapusbaki.