Gizella
9 °C
14 °C

Könyv készült a magyar autó- és motorsport idei hőseiről

2012.12.03. 18:19

A magyar autó- és motorsport hősei 2012-ben címmel tíz sportolóról írt könyvet az Observer Médiafigyelő két munkatársa, Dóka Attila és Juhász Melinda. A művet hétfőn mutatták be a Hungaroringen.

Az interjúkötet Gyulay Zsoltnak, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójának ajánlásával készült, és Michelisz Norbert, Wéber Gábor, Talmácsi Gábor, Bódis Kálmán, Szalay Balázs, Kiss Pál Tamás, Győrfi Alen, Kiss Norbert, Kárai Tamás, valamint Spitzmüller Csaba a főszereplője.

"Ebben az évben voltak jó és nagyon nehéz pillanataim, ám végül minden úgy végződött, mint a mesében - mondta Michelisz Norbert. - A Zengő Motorsporttal felértünk a csúcsra, hiszen elnyertem a WTCC privát világbajnoki címét. Ám legalább ennyire fontos számomra a Hungaroringen aratott futamgyőzelem, vagy a szlovák versenyen elért pole pozícióm. Nagyon megható, hogy részese lehetek egy ilyen sporttörténelmi kötetnek, ám ahhoz, hogy tényleg hőssé váljak, még rengeteg mindent kell letennem az asztalra."

A hazai szövetség közleményéből kiderül, hogy Talmácsi Gábornak nemrég még az egészségéért aggódtak a magyar szurkolók, ugyanis allergiás rohama miatt kórházba kellett szállítani. A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis kategóriájának 2007-es világbajnoka azonban mindenkit megnyugtatott, hogy jól van, és jövőre örömmotorozásra készül a Supersport világbajnokságon.

A kötetben olvasható interjúk a versenyzőkre jellemző környezetben készültek: műhelyben, verseny közben és a legtöbb esetben járművük társaságában.