Roman, Rafáért járna egy BL-pofon

2012.12.05. 15:53

Nem akartam elhinni, hogy összejöhet, aztán hangosan röhögtem, amikor megtudtam, hogy Rafa Benítez lesz a Chelsea új edzője.

Az a Benítez, aki 2005-ben a Liverpoollal nyert egy BL-t büntetőkkel, aztán egy év múlva Gerrard szerzett neki egy szintén büntetős FA Kupát, és azóta nem mutatott fel semmit. Úgy, hogy pedig a Poolnál a keze alatt játszott a világ akkoriban legjobb középpályása, Steven Gerrard és legjobb csatára, Fernando Torres.

Az ok persze egyértelmű: Benítez volt az utolsó, és Angliában az egyetlen ember, akinél Torres gólokat lőtt: 70-et 3 szezon alatt, míg mióta Abramovics Chelsea-elnök megvette 2011 januárjában, 90 meccsen 19-et kapart össze. Jó középpályásnyi teljesítmény, csak csatárként, de főleg 50 millió fontos csatárként kevés. Borzasztóan kevés. Ennyiért közelít a semmihez.

Úgy tűnik, ahogy az nagyon gazdag emberekkel gyakran megtörténik, Abramovics saját döntése megszállottjává vált, és addig nem nyugszik, míg be nem bizonyítja, Torres megért 50 milliót, és remek döntés volt. (A spanyol a szezonban egyébként 23 meccsen 7 gólnál jár.)

Csakhát egy ember kedvéért csapatnak edzőt hozni nem jó ómen, ráadásul olyat, akit a Pooltól kirúgtak, aztán az Intertől négy hónap után újra kirúgtak, és azóta, két éve senkinek se kellett, végképp nem az. Ja, és ő az az ember, akit a Chelsea-drukkerek talán a legjobban utálnak, már az első meccsen Benítez, takarodj-táblákkal fogadták. Pool-trénerként tett ezért sokat a spanyol, a BL-ből éveken át kiverte a Chelsea-t, volt, hogy olyan góllal, ami nem is volt az. A Chelsea-isten Mourinhóval sem volt jóban, sőt, plusz annak a Roberto di Matteónak a helyére érkezik, aki 10 év próbálkozás után végre megszerezte Abramovicsnak, de főleg a Chelsea-drukkereknek a Bajnokok Ligáját. (Azt most hagyjuk, hogyan.)

Kinevezése nem veszi jól ki magát a drukkereknél és a játékosoknál sem, nem véletlenül melegített a csapatkapitány John Terry Di Matteo kirúgásának másnapján az olasz edző mezében.

Rafa aztán gyorsan tett is róla, hogy még jobban gyűlöljék: első két hazai bajnokiját otthon ikszelte 0-0-ra, a harmadikat idegenben bukta el 3-1-re. Közellenség a Stamford Bridg-en, ott, ahol szerda este az állásáért játszik csapata: ha nem verik meg a Nordsjaellandot, és a Sahtar nem veri meg a Juventust a csoport másik meccsén, akkor a címvédő a BL történetében először nem éri el a csoportkört.

Remek pofon lenne Rafának is, Abramovicsnak is.