Kelemen, Klementina
-3 °C
4 °C

Mezeifutó Eb: a grúzok még nem jöttek meg

2012.12.08. 15:38

A szombat reggel újra megnyílt ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér pénteki kényszerű leállása ellenére 34 ország delegációja már megérkezett a vasárnap Szentendrén megrendezendő mezeifutó Európa-bajnokság résztvevői közül, egyedül a grúzok hiányoznak, de már ők is úton vannak.

A fejleményekről Christian Milz, az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) igazgatója beszélt az esemény szombati sajtótájékoztatóján. "Miután értesültünk a ferihegyi leállásról, huszonnégy óra alatt gyakorlatilag egy teljesen új Európa-bajnokságot kellett megszerveznünk" - jelentette ki, majd megköszönte azt a szavai szerint fantasztikus együttműködést, amelyet a szervezők részéről az elmúlt egy napban tapasztalt.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség és a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy a külföldi résztvevők Bécsbe, Pozsonyba, illetve Belgrádba repültek, onnan buszokkal jutottak el Magyarországra. "Munkatársaim az elmúlt huszonnégy órát gyakorlatilag végigdolgozták, így plusz munkaerőket nem kellett bevonnunk" - mondta.

Karel Pilny, a nemzetközi szervezet alelnöke bejelentette: az eseményen 35 ország 539 futója vesz részt, s mindkét részvételi szám új rekord a mezeifutó Európa-bajnokságok történetében. Az Eb-re összesen 1500 akkreditációt állítottak ki, s az eseményről 11 tévécsatorna számol majd be.