Nyakánál fogva vágta földhöz a rögbist

2012.12.10. 14:57
A walesi játékos brutálisan vágta földhöz ellenfelét. Sérülés nem volt, de a piros lap nem maradt el.

A Heineken Cup harmadik fordulójának vasárnapi meccsén a walesi Cardiff Blues fogadta a francia Montpellier-t, a házigazdák már a mérkőzés elején hátrányba kerültek.

Egy tolongás után a walesiek nyitója, Llyod Williams a nyakánál fogva fordította át, és vágta földhöz az ellenfél labdát megszerző kilencesét, Benoit Paillaugue-ot, akinek az volt a szerencséje, hogy a vállára esett, és nem a fejére. A játékvezető veszélyesnek ítélte a megmozdulást, és egyből kiállította Williamset. Paillauge-nak láthatóan nem esett jól a szerelés, de nem sérült meg.

Hiába vezettek a cardiffiak 9-6-ra, az emberelőnyben játszó Montpellier később fordítani tudott, és 35-24-re megnyerték a mérkőzést.

A walesi csapat igazgatója szerint nem biztos, hogy jó ítélet született, a fellebbezést sem zárták ki. Williamset meghallgatja majd a nemzetközi szövetség, a legrosszabb esetben két hétre eltilthatják.

A franciák három forduló után a csoport második helyén állnak nyolc ponttal, az egypontos walesiek a negyedikek. A csoportok első két helyezettje jut majd tovább a tavaszi negyeddöntőkbe.