Szaúd-Arábiával erősítjük a sportkapcsolatokat

2012.12.11. 19:40

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Naval Fajszal Fahd Abdulaziz, Szaúd-Arábia sportminisztere, a szaúdi Ifjúsági Általános Elnökség elnöke közös nyilatkozatot írt alá kedden a kétoldalú sportkapcsolatokról.

Az Emmi közleménye szerint a két szervezet együttműködésében fontos szerepet kap a két ország edzőképzésének fejlesztése, valamint a sportlétesítményeik felújítása és fejlesztése.

A szaúdi delegáció vasárnaptól szerdáig tartózkodik Magyarországon, a látogatás célja - ahogy az Emmi fogalmaz - a 2000-ben Deutsch Tamás akkori sportminiszter által aláírt szaúdi-magyar sportmegállapodás aktiválása és a sportban rejlő közös lehetőségek áttekintése.

Naval Fajszal Fahd Abdulaziz hétfőn Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével megállapodott a két ország közötti sportkapcsolatok erősítéséről. A tervek alapján Magyarország és Szaúd-Arábia együttműködésében - amelyet a MOB dolgoz majd ki - csereprogramok, közös felkészülések és versenyrendezések is szerepelnek majd. A szerződés aláírására várhatóan jövő júniusban, a nemzeti olimpiai bizottságok lausanne-i közgyűlésén (ANOC) kerül sor.