Újabb uszonyos úszó szerzett Világjátékok-kvótát

2012.12.12. 10:33

Kanyó Dénes indulási jogot szerzett a 2013-as Világjátékokra: a szegedi versenyzővel teljessé vált a magyar uszonyos úszók csapata, amely ott lehet a Caliban rendezendő nem olimpiai sportágak világversenyén.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálata szerint Kanyó Dénes jövőre harmadszor vehet részt Világjátékokon. Korábban Lahtiban (1997) és Kaohsziungban (2009) indult, és mindkét alkalommal éremmel tért haza.

"Most, hogy az Ázsia-bajnokság lezárult, véglegesítették a kvótákat, és legnagyobb örömömre 200 méter mellett 400-on is kvalifikáltam magam" - mondta a magyar sportember, aki a lignanói Európa-bajnokságon úszott időkkel érdemelte ki az indulási jogot. Ebben a sportágban korábban Székely Lilla, és a női váltó szerzett kvótát a Világjátékokra.

"A lignanói Eb-bronzérmes váltó kvalifikációja azt jelenti, hogy a váltó tagjai egyéni versenyszámban is indulási jogot nyertek. Így egyből öt versenyzőnk jutott ki Caliba, ami igen nagy örömet okoz nekünk" - mondta Miklós Adrienn, a Magyar Búvár Szakszövetség főtitkára.

A jövő évi Világjátékokra az öt uszonyos úszón kívül - jelen állás szerint - ritmikus gimnasztikában, maratoni kajak-kenuban és erőemelésben lesz magyar versenyző.