Kelemen, Klementina
-3 °C
4 °C

Lesz magyar csapat a téli speciális olimpián

2012.12.17. 13:50

Biztossá vált, hogy indulnak magyar sportolók a jövő évi téli speciális olimpián, miután a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége hétfőn elfogadta a Magyar Speciális Olimpia Szövetség erre vonatkozó támogatási kérelmét. Az eseményre január 29. és február 5. között rendezik Kínában.

A MOB idei utolsó elnökségi ülésén - amint az az olimpiai testület közleményéből kiderül - e mellett Borkai Zsolt elnök beszámolt az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) alig több mint egy hete, Rómában rendezett közgyűléséről, melyen Győr elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) rendezési jogát.

A testület döntött a MOB szabályzatairól, a Gerevich-ösztöndíjakról, s beszámolót fogadott el a Olimpikon Életút Program 2012-es működéséről.

Monspart Sarolta alelnök, a MOB szabadidősport tagozatának vezetője az ülésen elmondta, hogy a Nemzeti Szabadidősport Szövetség decemberben megszűnt, felszámolódott. Beszámolt arról is, hogy a MédiaUnio "Sportolni jó" programja keretében, mintegy 150 ezer ember kapcsolódott be a különböző szabadidősportos programokba.