Visszalép Tóth Krisztina német pingpong-klubja

2012.12.17. 13:14

A szezon végén visszalép a német asztalitenisz Bundesligától Tóth Krisztina klubja, az FSV Kroppach.

"Mindannyiunkat sokkolt a hír, nagyon meglepődtünk. Semmi nem utalt arra, hogy a dolgok ebbe az irányba haladnak" - nyilatkozott az utóbbi öt évben bajnok együttes német válogatott játékosa, Kristin Silbereisen, hozzátéve: nagyon sajnálják, hogy az egyesület áprilisban lehúzza a rolót.

A visszalépés mögött nem anyagi nehézségek húzódnak meg, Horst Schüchen ügyvezető üzleti ügyei jelentette leterheltségével, illetve személyi okokkal indokolta a döntést. A hétszeres Európa-bajnok, öt olimpián szerepelt, 38 éves Tóth Krisztina 2007 óta tagja a Kroppachnak.

"Vasárnap értesültünk arról, hogy a klub befejezi működését, úgy tudjuk, hogy a vezetők belefáradtak az egyesülettel kapcsolatos munkába, egyikük egészsége meg is romlott, ezért nem akarják folytatni - mondta az MTI érdeklődésére Tóth Krisztina, akinek júniusig szól a szerződése, és május végéig, az átigazolási határidő lejártáig kell új csapatot találnia magának. - Ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen klubtársaim is egytől-egyig remek játékosok, de azért remélem, hogy rám is lesz kereslet. Egy-két évig még mindenképpen szeretnék játszani, de ha ez nem jön össze, akkor nyitott vagyok más, sporttal kapcsolatos munkára is. Ami biztos, hogy mindenképpen itt, Németországban szeretnék maradni."