Már Magyarországon van Hatos bronzérme

2012.12.21. 12:29

Megérkezett Magyarországra Hatos Gábor londoni olimpiai bronzérme, amelyet vasárnap, Győrben vehet majd át a birkózó. A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint pénteken jött meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól a szabadfogásúak 74 kilós kategóriájának harmadik helyéért járó érem, melyet a doppingvétségen ért üzbég Szoszlan Tyigijev szolgáltatott vissza korábban a NOB-nak.

Az érmet Borkai Zsolt MOB-elnök adja át Hatosnak vasárnap 11.00 órakor, a győri Polgármesteri Hivatal épületében.

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) novemberben ítélte Hatos Gábornak a bronzot, miután a NOB kizárta Tyigijevet, aki a helyosztón legyőzte Hatost. Az üzbégről szeptemberben derült ki, hogy a Londonban adott mintájában doppingszer nyomaira bukkantak az ellenőrök, és ő nem kérte a B próba elvégzését.

A 28 éves Hatos a magyar olimpiai csapat 18. londoni érmét szerezte, és egyben a harmadik birkózó, aki dobogós helyen zárta a játékokat. Londonban a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66 kg) második, Módos Péter (55 kg) harmadik lett. A brit fővárosban eredetileg nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet gyűjtöttek a magyar versenyzők, Hatosé a hatodik bronz.