Emma
-2 °C
6 °C

Depressziósként prostituált lett a futónő

2012.12.23. 12:29

A 44 éves Suzy Favor Hamilton egy mikorblog-bejegyzésben ismerte le, hogy igazak azok a sajtóértesülések, miszerint sportkarrierjének befejeztével prostituáltként dolgozott több amerikai nagyvárosban. A 2000-es évek elejének egyik legnépszerűbb amerikai futónője hétszer nyerte meg az amerikai bajnokságot, valamint három olimpián (Barcelona, Atlanta, Sydney) is szerepelt, habár érmet egyik alkalommal sem szerzett.

A híres futónó Kelly Lundy álnéven vállalt munkát Los Angelesben, Houstonban és Chicagóban, és érthetetlen módon identitását több ügyfele előtt is felfedte. Valószínűleg az egyik vendége dobhatta fel a sajtónak, ahol azóta számos fotó is kering az escortként dolgozó futónőről.

Hamilton nem cáfolta a híreket, és az emberek megértésére sem tart igényt, ugyanakkor bejegyzésében azt írta, hogy „az okok valószínűleg a depressziómban keresendőek". A futónő állítása szerint az utóbbi években magánéleti válságon ment keresztül, új munkájáról férjének is tudomása volt, aki többször próbálta rábeszélni, hagyjon fel a prostitúcióval. A pár egyébként jó anyagi körülmények között él, egy 600 ezer dollár (nagyjából 130 millió forint) értékű ingatlanban.

A sikeres sportoló korábban több neves cég, többek között a Nike és a Reebok reklámfilmjeiben is feltűnt. A mostani hírek hatására a Disney azonnal visszamondta egyik promóciós megbízását. Hamilton egy Disneylandben tartott félmaratoni futóverseny egyik fővédnöke lett volna.