Hőzöngéssel válaszolt a gratulációra

2012.12.31. 09:19

Vasárnap kezdődött, de csak hétfő éjjel fejeződött be a darts világbajnokság második eldöntője, amelyik a sportág korszakos alakja, Phil Taylor és Raymond van Barneveld csapott össze. Előbbi 5-1-re elhúzott, többször eldönthette volna a meccset, végül 6-4-re nyert, és lett a másik holland, van Gerven ellenfele a keddi fináléban.

A 15-szörös világbajnok Taylor 2010 óta nem nyerte el a címet, most erre jó esélye, és gyorsan túltette magát az elődöntő utáni afféron.

Barneveld ugyanis odament hozzá, gratulálni szeretett volna, de erre Taylor ingerülten válaszolt, megjegyzéseket tett, ellökte magától a gratuláló kezet, nem volt szimpatikus a reakciója. A játékoskijáróba nem is mehettek együtt, nehogy még inkább elmérgesedjen a viszonyuk. Barneveld nem értette, mi történt, de belenyugodott, hogy kicsit később hagyja el a pódiumot.

Taylor később úgy reagált a Telegraphban: „Túlvagyunk rajta, felejtsük el. Mindketten nyerni akartunk. Mondtam Raymondnak a bakckstage-ben, senki sincs a szobában, aki nálam nagyobb rajongója lenne, briliánsan játszotta le az elődöntőt is.”