A brit testvérpár egymás ellen küzd az aranyért

2012.07.26. 12:28
A Brownlee fiúk egyszerre állhatnak majd fel a dobogóra.

A Brownlee fiútestvérpár egymás ellen fog megküzdeni az aranyért Londonban. Nincs rivalizálás köztük, segítik egymást, de a versenyen csak a saját triatlonaranyukért küzdenek majd, írta a Telegraph. A két brit, Jonathan és Alistair célja egyaránt a dobogó tetejére állni. 2010-ben a budapesti triatlon vb-n taroltak, és 2011-ben az ITU világbajnoki futamán is, melyet a londoni triatlonpályán rendeztek. Mindketten a dobogón végeztek: Alistair győzőtt, Jonathan harmadik lett. Az angol szurkolóknak fejtörést okozhat majd, melyik fiúnak szurkoljanak.

„Minden alkalommal együtt edzünk, együtt élünk. De a nap végére ez egy egyéni sporttá válik, és megmérkőzünk”- mondta Alistair.

A Brownlee fiúk jó eséllyel állhatnak majd egyszerre a dobogó tetején eddigi kimagasló eredményeik alapján. A triatlon hatalmas fizikai áldozatokkal jár, átlagosan heti 35 órát edzenek. Az edzések többségében kerékpároznak, jóval kevesebbet úsznak és futnak. Nem követnek szigorú diétákat, 5000 kalóriát fogyasztanak el egy nap.

Az olimpiai falu hangzavaraitól tartva egy Hyde Parkhoz közeli szállodát választottak, ahol tudnak pihenni. Legnagyobb riválisuk a spanyol Javier Gomez lesz. A fiúk már hozzászoktak a nagy angol esőkhöz, és remélik, hogy ez segíti majd őket. Abban is bíznak, hogy ellenfeleiket összezavarja az időjárás.