Phelps után Darnyi megálló jön Londonban

2012.03.29. 10:58

Az Olimpiai Legendák Térképével új arculatot kapott a londoni metróhálózat, mind a 361 metróállomást átnevezték.

Nagyobb méretért kattintson a képre!
Nagyobb méretért kattintson a képre!
Fotó: Tristana

13 magyar klasszis került be – valamennyien legalább egyszeres olimpiai bajnokok -, közülük a sportlövő Takács Károly és az ökölvívó Papp László, valamint a futballisták (Puskás, Kocsis, Czibor, Bozsik) már nem élnek.

Papp László a lewishami végállomást kapta meg, rögtön utána Vlagyimir Klicsko jön, majd a két kubai legenda, Savon és Stevenson.

A 14-szeres olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps a Stratford megállót kapta, itt lesz a játékok központja, ide épült az Olimpiai Stadion is. Eggyel mellette van a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamásról elnevezett állomás.

Az ötszörös olimpiai bajnok úszó, Egerszegi Krisztina szintén a piros vonalon kapott helyet, annak is a körforgalmi részén. Mellette a zimbabwei Kirsty Coventry, aki a szuperdressz-korszakban megdöntötte a magyar úszó világrekordját 200 háton.

A vonal másik végén van Gyarmati Dezső és Kárpáti György, mindketten háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók.

A két kardvívó, Kárpáti Rudolf és Gerevich Aladár egymás után jönnek - előbbi hatszor, utóbbi hétszer nyert olimpiát -, a belváros szélén kaptak megállót.

A háromszoros bajnok öttusázó, Balczó András az amerikai Mary Lou Retton mellett van, a tornász edzője Károlyi Béla volt.

Az Aranycsapat tagjai természetesen a Wembleyhez és környékére kerültek, Puskás Ferencé a Wembley Central állomás, innen lehet megközelíteni az átépített, 90 ezres stadiont, ahol a legutóbbi BL-döntő is volt, és a 2013-as is lesz. Puskás mellett olimpiai bajnok lett még 1952-ben Kocsis Sándor, Bozsik József és Czibor Zoltán is.