Vazul
10 °C
25 °C

8 hónapos terhesen lő a maláj olimpikon

2012.07.18. 16:17
Terhessége végén jár az asszony, aki lövészként fogja képviselni Malajziát Londonban. Nur Mohamed Suryani Taibi 29 éves, és az olimpia előtt egy évet ki kellett hagynia, mivel a maláj haditengerészetben szolgált, mint logisztikai tiszt.

A lövész kizárólag attól tart, hogy a magzata éppen akkor fog rúgni, amikor meghúzza a ravaszt. „Majd folyamatosan beszélek hozzá, és megkérem, hogy maradjon nyugton, amíg anya lő" – magyarázta Suryani, aki azt is elmondta, a terhessége előny. „A súlyom megnőtt, így stabilabb is lettem – írja a New York Times.

Suryani (baloldalt) és csapattársa Halim Nur Ayuni
Suryani (baloldalt) és csapattársa Halim Nur Ayuni
Fotó: Indranil Mukherjee

Suryani utazása korábban nem volt biztos, mivel a maláj sporthatóságok aggódtak a baba egészsége miatt. Kezdetben azt javasolták, mást küldjenek az olimpiára, de miután az orvosok mindent rendben találtak, végül engedélyt adtak a nőnek az indulásra. „Nekem semmi sem lehetetlen. Ez egy kihívás, ha kihagyom, ki tudja, mi lesz később? Újabb négy évig várni nehéz, talán nem lesz lehetőségem még egyszer indulni" – nyilatkozta.

A New York Times szerint eddig mindössze három nő indult terhesen az olimpián, és ők is a téli játékokon. Suryani - aki a délkelet-ázsiai játékokon 10 méteres és 50 méteres lövészetben is aranyérmet nyert - egyébként is sporttörténelmet írt, hiszen ő az első nő, aki lövészetben képviseli Malajziát az olimpián.