Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

A Vass kiváló formában utazik a kvótaszerző versenyre

2012.01.13. 13:12

Péntek délelőtt teljesítette utolsó kontrolledzését Vass Dóra, aki szombaton utazik el Londonba, a ritmikus gimnasztikázók olimpiai kvalifikációs tesztversenyére. Sinkó Andrea szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta, a 20 éves versenyző hibátlanul mutatta be mind a négy gyakorlatát a Nemzeti Sportcsarnokban lebonyolított tréning során.
„Már a múlt héten, a felmérőn is nagyon szépen teljesített, a felkészülése tökéletesen sikerült, nagyszerű formában van, bízunk abban, hogy sikerül megszereznie a kvótát, s az elvárásunk is ez” - fogalmazott Sinkó.
Vass a tavaly szeptemberi, Montpellierben rendezett világbajnokságon 20. lett egyéni összetettben, ezzel kivívta magának a jogot, hogy a londoni tesztversenyen az olimpiai indulási jogért küzdjön. A hétfőtől szerdáig tartó viadalon még öt rg-s, de országonként csak egy szerezhet kvótát. A kvalifikációért folyó harcban az a 15 sportoló nem lesz érintett, aki már a tavalyi vb-n kvótát szerzett. Vass pódiumedzésére vasárnap kerül sor, majd hétfőn a labda- és karika-, kedden pedig a buzogány- és szalaggyakorlatok következnek.