Meghökkentő pillanatok a záróünnepségről

2012.08.13. 15:11
A britek a megnyitón lenyűgöztek, a záróünnepségen pedig kicsit meghökkentettek.

Meghökkentő pillanatokból a záróünnepségen sem volt hiány.  A díszletek, jelmezek, szereplők és zenészek nem várt meglepetéseket okoztak. A 25 legbizzarabb pillanatot  a buzzfeed.com gyűjtötte össze.

A furcsaságok legelején Timothy Spall áll, hiszen sokan meglepődtek, amikor kiugrott a Big Ben építmény másolatából mint Winston Churchill. Ráadásul Shakespeare-től, a Viharból idézett. Spallnek azonban jól állt Churchill szerepe, hasonlóan mint a Harry Potter filmben alakított Peter Pettigrew szerepe is.

Azt érthető, hogy a britek a reggeleket újságolvasással kezdik. Arra azonban soha sem fogunk rájönni, hogy az újságpapírba öltözött betonfúrós szereplőkkel mit szerettek volna kifejezni. A felrobbanó autóból kimászó Batman pedig csalódást okozott, ugyanis látszott, hogy nem Christian Bale volt.

A legviccesebb pillanat az etióp sportolók vonatozása, ahogyan egybekapaszkodva kocogtak. Talán a Pet Shop Boys unalmasnak mondott produkciójáról terelték el a figyelmüket?

A szemfülesek észrevehették, hogy egy sör feliratú táblával járkált egy férfi a sportolók között. A franciák egyik tornásza szórakoztathatta a csapat többi tagját hátraszaltóival, az írek viszont nem tudni miért, de a földön fetrengtek.

John Lennon arcképmását is kirakták fehér pólóba öltözött statiszták. George Michael bebizonyította, hogy még lázba tudja hozni rajongóit. Annie Lennox kiválóan énekelt, viszont nagyon ijesztőnek találták a hajót és a szereplőket, akikkel együtt bevonult.

A Fatboy Slim egy felfújható óriás polipból zenélt, miközben a csápjait rázták. A legrosszabb léggitározás érmese Jessie J lenne, aki csillogó, átlátszó ruhájában másolta az előtte álló Brian Mayt a Queen együttes gitárosát.

Legvégül a Spice Girls újra összeállt, de bal szélen álló Victoria Beckham úgy tűnt, más szerepet választott magának. Az együttes másik négy tagja már énekelt, de Posh Spice még pózolgatott a kameráknak. Előforduhat azonban, hogy ez csak a vicces produkció része volt.