Zokogva adta fel a magyar birkózó

2012.08.05. 15:28 Módosítva: 2012.08.05. 15:29

Felemásan kezdtek kötöttfogású birkózóink, Módos Péter könnyű győzelemmel kezdett az 55 kg-osok között, Bácsi Péter viszont hiába vezetett, sérülés miatt fel kellett adnia a 74 kg-osok nyolcaddöntőjében.

D  YT20120805015
Fotó: Illyés Tibor

A négy éve ötödik Bácsi ellenfele az idei Eb-ezüstérmes litván Kazakevic volt. Az első menetben a magyarnak kellett lemennie parter helyzetbe, de sikerült felállnia, így megnyerte. A másodikban jött a szerencsétlen sérülés, lába beszorult ellenfele teste alá. Ápolni kellett, a menetet elvesztette, de úgy tűnt, tudja folytatni. A döntő menetben ő nyerte a koronghúzást, de ilyen térddel nem tudott akciót indítani, újra a lábához kapott, feladta, és vereséget szenvedett.

„Megroppant a térde, egyelőre nem tudjuk, mi a diagnózis. Kevés az esély rá, hogy a rivális bemenjen a fináléba, de ha így lesz, akkor sem biztos, hogy Peti folytatni tudja a vigaszágon" - mondta az MTI-nek Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya. Maga a versenyző nem nyilatkozott, fájdalmas arccal, elkeseredetten bicegett ki a csarnokból.

Később kiderült, Bácsi térdsérülése olyan súlyos, hogy biztosan nem folytatja, az első diagnózis szerint a bal lábában részleges vagy teljes hátsó szalagszakadása van, ezért kórházba szállították.

Bácsi a legjobb esetben is csak a bronzéremig tartó vigaszágon folytathatta volna az olimpiát.

A dzsúdós Joó Abigél is hasonló drámát élt át csütörtökön, de ő sérülten is nyert, a bronzért rendezett meccset viszont már nem bírta.