Berki ellenfele taktikázik

2012.08.04. 12:34
Louis Smith szerint nagy a nyomás Berki Krisztiánon, de a döntőbe kerülés után már felszabadultabban fog versenyezni. Nem tart tőle, a brit már a győzelemhez szükséges pontokat számolgatja.

Louis Smith az utolsó pillanatig vár azzal, hogy milyen gyakorlatot végez majd el lólengésben, írta a Daily Mail. Smith meg akarja nyerni az aranyat, ezért még nem döntötte el, három gyakorlatából melyiket mutatja be vasárnap, azonban nem fél ellenfeleitől.

Legfőbb ellenfelének Berki Krisztiánt tartja. Tart rutinjától, és számol azzal is, hogy Berki magas pontszámot kap. Smith nem lepődött meg azon, hogy Berki elrontotta gyakorlatát. „Ez az első olimpiája. Amikor Pekingbe mentem, gyorsan megértettem, hogy nem lehet összehasonlítani semmivel. Nincs világbajnokság vagy Európa-bajnokság, ami fel tudna készíteni egy olimpiára” – mondta a 23 éves brit, aki Pekingben bronzot nyert.

Smith szerint Berkin nagy nyomás volt a selejtezőn, azért is, mert Pekingben nem indulhatott, és nyolc évet kellett várnia Londonra. A következő olimpia pedig négy év múlva jön.

„Nem tudom, mennyi van még hátra neki ebben a sportban. Ez most igazán egy élethalál szituáció volt számára. Hogy igazságosak legyünk, ő megtette azt, amit szükséges volt megtennie és döntőbe jutott. De azt hiszem, hogy egy kicsit ingatag”- mondta Smith Berkiről, aki a lólengés kétszeres világbajnoka.

A brit szerint hatalmas megkönnyebbülés és kevésbé megterhelő érzés lesz Berkinek most, hogy bejutott a döntőbe. Smith szerint fogadni lehet, hogy egy másik Berkit fogunk látni a döntőben. Titánok összecsapása várható, de a brit bízik magában. Nagy-Britannia első tornász aranyérmét szerezheti meg.