Köpködés, gyerekgyilkosozás az íjászdöntőn

2012.07.30. 16:31
A G4S-es biztonsági őr az íjászok versenyén provokálta az afganisztáni veteránt. Vizsgálat indul.

Az íjászok döntőjén balhézó G4S-es biztonsági ember miatt magyarázkodik az olimpia előtt sokat támadott G4S biztonsági cég.

Lord's Cricket Groundon rendezett íjászdöntőn szombaton az Olaszország–Egyesült Államok összecsapást biztosító alkalmazott a szintén a biztonságért felelős katonába kötött bele, miután a katona egyelőre nem tisztázott okokból biztonsági átkutatását rendelte el. A The Sun információi szerint az ázsiai származású G4S-es hangosan szidalmazni kezdte a korábban Afganisztánban szolgálatot teljeítő egyenruhást, gyerekgyilkosnak nevezve őt, majd le is köpte. Végül a többi biztonsági ember vezette el a magáról megfeledkezett alkalmazottat. A katona mindvégig higgadt maradt és nem ült fel a provokációnak, a meccs nézői nem látták a vitát.

A biztonsági cég közleményet adott ki, melyben leszögezték: semmilyen formában nem tolerálják, hogy embereik így lépjenek fel, az ügyben vizsgálatot indítanak. A biztonsági embert valószínűleg kirúgják majd. A brit védelmi minisztérium megerősítette, hogy kisebb incidens történt az íjászok döntője alatt, de hangsúlyozták, elszigetelt esetről van szó, ami nem befolyásolja a G4S és a katonaság közötti jó munkakapcsolatot.

Az olimpiai előtt a hadseregnek több ezer katonát kellett mozgosítania, miután a biztonsági cég elimserte, nincs elegendő emberük az olimpia biztosítására. Többen, köztük politikusok úgy nyilatkoztak, örülnek, hogy katonák biztosítják az olimpiát, mivel a G4S valószínűleg nem tud arról, mi folyik a saját szervezetén belül.