Rogge megint beszólt Boltnak

2012.08.10. 18:16
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint az eddig két aranyéremig jutó Bolt még csak ikon, több kell, hogy legenda legyen.

Nem ájult el Usain Bolt londoni teljesítményétől a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge. A sportvezető elismeri, hogy a 100-on, majd 200-on is aranyérmet szerző jamaicai egy igazi ikon, de úgy véli, a sprinter távol áll még attól, hogy legendának nevezhesse magát.

„Usain Bolt karrierjét akkor lehet majd megítélni, ha már visszavonult. Ha visszagondolunk Carl Lewis pályafutására, akkor elmondhatjuk, hogy négy különböző olimpián szerzett érmet" - indokolt Rogge még a sprinter 200-as döntője előtt, ahol 19.32-es eredménnyel zsebelte be az aranyat, ezzel ő lett az első sportoló, aki két egymást követő olimpián 100-on és 200-on is nyerni tudott.

Fotó: Reuters

„Azt kívánom Boltnak, hogy ne hátráltassák sérülések és teljesítményével motiválja az embereket. Vegyen részt három vagy négy olimpián, és akkor már valóban legenda lehet. Az biztos, hogy már most egy ikon"- folytatta a NOB elnök. Rogge a négy évvel ezelőtti olimpián is megtalálta Boltot, a 100-on, 200-on és 400 váltóban is világcsúcsot felállító sprinter szerinte akkor tiszteletlenül viselkedett ellenfeleivel az egyéni számokban.

Usain Bolt vasárnap a 100 méteres szám döntőjében 9,64-es eredménnyel nyert a szintén jamaciai Yohan Blake és az amerikai Justin Gatlin előtt. Csütörtök este a 200 méter döntőjében 19.32-es idővel nyerte meg az aranyat úgy, hogy az utolsó métereken az is belefért, hogy kiengedjen. A 4x100 döntőjét péntek este futja csapattársaival, itt is jó eséllyel pályáznak az aranyéremre.