Brutális meccsen nyertek a spanyol kosarasok

2012.08.09. 00:04 Módosítva: 2012.08.09. 10:06
A spanyolok az utolsó percben verték meg a kőkeményen, és sokszor sportszerűtlenül játszó francia kosárlabdacsapatot az olimpiai negyeddöntőben. Az olimpia eddigi legkeményebb mérkőzésének győztesei az oroszokkal játszanak.

A spanyol kosárlabda-válogatott csak az utolsó pillanatban tudta legyőzni a sportszerűség határait igencsak feszegető módon játszó franciákat a londoni olimpia negyeddöntőjében. A Pekingben már ezüstérmet szerző spanyol válogatott 66-59-re győzött.

Az egyébként is feszült hangulatú mérkőzést tovább súlyosbította, hogy a vége felé a vesztüket érző franciák gyakorlatilag le akarták mészárolni a spanyol játékosokat. Először Ronny Turiaf, a Los Angeles Clippers francia játékosa küldte földre az ex-Denver Nuggets-légiós Rudy Fernandezt, majd huszonhárom másodperccel a vége előtt Nicolas Batum tökön ütötte Juan-Carlos Navarrót, aminek aztán majdnem tömegverekedés lett a vége: csak a bírók tudták szétválasztani az ideges, már-már egymásnak ugró játékosokat. (Adrian Wojnarowski, a Yahoo sportrovatának kosárügyi megmondóembere a meccs után rákérdezett a dologra a játékosnál: Batum csak annyit válaszolt, hogy „csak ürügyet akartam neki szolgáltatni, hogy elejtse a labdát”, bocsánatot kérni meg egyszerűen elfelejtett.)

A jelenleg a Michael Jordan-féle Charlotte Bobcatsben játszó francia, Boris Diaw a meccs után elmondta: mindent beleadtak, mégsem tudtak győzni, míg a győztes spanyol csapat játékosa, Marc Gasol kifejtette: igazából nem haragszik a franciákra, hiszen senki sem szeret veszíteni egy olimpiai elődöntőben.

A spanyolok, akiket korábban az a vád érte, hogy direkt rosszul játszottak, hogy a negyeddöntőben elkerüljék az abszolút favorit amerikai válogatottat, az oroszokkal találkoznak az elődöntőben.