Carlos Perez nem tudja folytatni az olimpiát

2012.08.03. 14:33

A Spanyolország elleni szombati csoportmérkőzés előtt két helyen változott a kéziválogatott kerete. Carlos Perez az olimpia kezdete óta térdsérüléssel bajlódik, nem tudja folytatni, a helyére Putics Barna érkezik a csapatba, aki már ott van a londoni olimpiai faluban, míg Gulyás Pétert Laluska Balázs váltja.

„Mocsai Lajos szövetségi kapitány a válogatott egészségügyi stábjával konzultálva pénteken kénytelen volt kihasználni a magyar válogatott egyik cserelehetőségét, mivel Pérez Carlos több napja kezelt, térdsérülése nem javult, így az átlövő nem tudja folytatni az olimpiát - mondta el Vetési Iván sportágvezető.

„Helyére Putics Barna érkezett Kölnből, aki már itt is van a csapattal az olimpiai faluban. A védekezés erősítése miatt Laluska Balázs is bekerült a csapatba, Gulyás Péter helyett. Mindkét újonnan benevezett játékos pályára lép szombaton Spanyolország ellen, illetve már a csapattal együtt edz péntek este."

Perez nem volt kimagasló formában, a horvátok ellen ötször próbálkozott, gólig nem jutott, egyetlen gólját Dél-Koreának lőtte. Puticsot a védekezésre cserélni kell, támadásokban viszont mindenképp használható. „Sajnos hosszú ideje fennálló térdpanaszai a túlterhelés hatására fokozódtak. Gyulladáscsökkentőkkel kezeltük folyamatosan, panaszai nem enyhültek" - mondta el dr. Erdélyi Gábor csapatorvos.

A szabályok értelmében Pérez Carlos és Gulyás Péter visszautazik Magyarországra - utóbbinak sem volt jó olimpiája, szintén egy gólig jutott -, míg az olimpiai keret pénteken délután videóelemzéssel, este pedig edzéssel készül tovább a szombaton magyar idő szerint 22:15-kor sorra kerülő Spanyolország elleni mérkőzésre.

Mocsai Lajos elmondta: csapata másként fog játszani, mint tette azt csütörtökön a horvátok ellen, amikor gyakorlatilag esély sem volt a pontszerzésre. „Most nem lesz bennünk az az érzés, hogy nem nyerhetünk" - jegyezte meg a kapitány.

A most lecserélt Gulyás utalt rá, hogy a horvátok védekezése szinte hibátlan, ő a maga részéről a döntőbe várja a csütörtöki ellenfelet. „A spanyolok is jól zárnak hátul, de nem annyira hatékony a támadójátékuk, mint a horvátoké".

Nagy László - akinek felkínálták a spanyol állampolgárságot, és ha elfogadta volna, most a spanyol csapatban szerepelne - kifejtette: érzelmileg biztosan különleges lesz a szombati ütközet. „Eddig is odatettük magunkat, ezután is így teszünk, de persze, nekem egy kicsit más lesz a spanyolok ellen. Természetes, hogy mindent elkövetek a magyar győzelemért" - fogalmazott a Barcelonát elhagyó, és a héten az MKB Veszprémhez igazolt világsztár.

Ha a magyarok nem tudnának pontot szerezni, a szerbek ellen hétfőn ki-ki meccset játszanak a még negyeddöntőt érő negyedik helyért.
A csoport állása: 1. Horvátország 6 pont (88-63), 2. Dánia 6 (77-73), 3. Spanyolország 4, 4. MAGYARORSZÁG 2, 5. Szerbia 0 (69-83), 6. Koreai Köztársaság 0 (69-86)

A magyar férfiválogatott olimpiai kerete Spanyolország ellen

Kapusok: FAZEKAS Nándor (MKB Veszprém KC), MIKLER Roland (Pick Szeged)

Jobbszélső: HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)

Jobbátlövők: LALUSKA Balázs (MKB Veszprém KC), MOCSAI Tamás (Hannover, német), NAGY László (MKB Veszprém)

Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (MKB Veszprém KC), LÉKAI Máté (Pick Szeged)

Beállók: SCHUCH Timuzsin (MKB Veszprém KC), ZUBAI Szabolcs (Pick Szeged)

Balátlövők: ILYÉS Ferenc (MKB Veszprém KC), PUTICS Barna (VfL Gummersbach, német)

Balszélsők: IVÁNCSIK Gergő (MKB Veszprém KC), VADKERTI Attila (Pick Szeged)