Ha aranyat nyerünk, tetováltatok

2012.07.23. 07:43
A női vízilabda-válogatott az aranyéremért megy Londonba, a nagy rivális az amerikai és az ausztrál csapat lesz. Csabai Dóra társaival erős egységet alkotva készül az olimpiára.

Csabai Dóra a női vízilabda-válogatott újoncaként indul a londoni olimpiára. Az Indexnek elmondta, milyen érzés volt bekerülni az utazó tizenhárom közé, milyen helyezést remél a válogatott. tavasszal, az eindhoveni Eb-n bronzot nyert a válogatottal, és ez volt az első nagyobb tornája is. Klubszinten a BVSC-ben játszik, 2010 óta válogatott.

Milyen érzés volt bekerülni a Londonba tartó csapatba?

Nagyon boldog voltam. Amikor az Eb után a trieszti csapatba kerültem, már akkor is nagyon örültem. A Londonba utazó csapatba bekerülni pedig természetesen egy álom beteljesülése volt. Ez az álma mindenkinek, aki sportol.

Első olimpiád lesz, ez izgalommal tölt el vagy motivál?

Én úgy gondolom, hogy az izgalom mindig jelen van, mert mi lenne, ha nem lenne. Úgy érzem, hogy az első olimpiai szereplésem gondolata pozitívan hat rám és nagyon motiváló.

A felkészülésedet nehezítette valami?

Különösebben nagy sérülésem nem volt, beteg sem voltam, így gőzerővel készülök.

D MTI20120124034
Fotó: Kovács Anikó / MTI

A 2012-es eindhoveni Eb-n bronzot nyertél a csapattal. Szerinted mennyire összeszokott a válogatott?

Egyre jobban összeszokik a csapat, ennek már voltak Eindhovenben is látható jelei, hogy sikerült jól összeállnunk. Ez a kulcsa, hogy egyre jobbak vagyunk.

Kit tartasz a legnagyobb ellenfélnek?

Az Egyesült Államokat és Ausztráliát, de a többi csapattal is nagyjából azonos szinten vagyunk. Azonban ez a két csapat a kiemelt ellenfelünk.

Az USA ellen kezdtek, akik 2008-ban, Pekingben ezüstöt nyertek. Aggódtok az erős kezdés miatt?

Erős csapatnak tartom őket. Az Egyesült Államok játékosai nagyon összeszokottak, mert ott idősebb játékosok vannak, akik rutinosabbak. De nem félünk tőlük.

Az A-csoport résztvevői

A Merész András szövetségi kapitány által irányított magyar női vízilabda-válogatott nehéz csoportba került. Az A-csoportban Spanyolország, Kína és az Egyesült Államok csapataival kell majd megküzdeniük a csoportból való továbbjutásért.

Szerinted mi a csapat erőssége?

Sok olyan játékos van, mint a férfiaknál is, akik klasszisok. Velük kiegészülve egy nagyon erős csapategység jellemző ránk. Drávucz Ritát nagyon jó csapatkapitánynak tartom, ő a legrutinosabb játékos. A Bolonyai Flórát is kiemelném, aki nagyon jól véd. Az eindhoveni Eb-n mutatkozott be, de nagyon tehetséges. De még tudnám sorolni természetesen az összes kiváló csapattársamat is.

Londonra készülsz valamilyen speciális testfestéssel vagy körömdíszítéssel, amit gyakran látni a vízilabdás lányokon?

Igen, az egész csapat általában szokott körömdíszítést készíteni. A magyar motívumot, a piros-fehér-zöldet festjük a körmünkre. Minden meccs előtt szoktunk a karunkra festeni vagy bárhova, például a bokánkra.

Van valamilyen rituáléd meccsek előtt?

Nincs.

Ha sikerül megnyernetek az aranyat, akkor mi következik neked az olimpia után?

Ez még a jövő zenéje, nem tudom. Várjuk meg az olimpia végét, hogy akkor mi lesz. Klubszinten a BVSC játékosa vagyok és az is maradok.

Milyen helyezésért mentek Londonba?

Természetesen az aranyérem a cél. Mindenféleképpen ezért megyünk.

Készíttetnél tetoválást, ha megnyernétek az olimpiát?

Ha aranyérmet nyerünk, akkor mindenféleképpen. Nincsen még tetoválásom, de ha ezt elérjük, akkor szeretnék egyet.