Cseh László magához tért

2012.08.01. 14:29

Az eddig a várakozásoktól messze elmaradt Cseh László végre olimpiai ezüstérmeshez méltó úszással állt elő az olimpián: az úszóversenyek ötödik napjának délelőtti selejtezőjében 200 vegyesen a legjobb idővel, 1:57.20-szal került az esti elődöntőbe. „A reggeli időponthoz képest nem volt rossz, sőt, de mellen még kell javítanom. Úgy érzem, hogy kezd visszajönni az önbizalmam."

A többszörös világ- és Európa-bajnok magyar futamát egy testhossznyi előnnyel nyerte, ugyanezen a távon az Eb-ezüstérmes Verrasztó Dávid 35. lett (2:04.53), kiesett.

200 háton Balog Gábor hatalmas egyéni csúccsal, az ötödik idővel (1:56.98 p) jutott az esti elődöntőbe. Szintén a 16 között folytathatja az ifjúsági olimpiai bajnok Bernek Péter (1:57.52), a kilencedik a teljes mezőnyben.

„Majdnem két másodpercet javítottam az eddigi legjobbamon és bejutottam a 16 közé, nagyon elégedett vagyok" - mondta fülig érő szájjal Balog. „Az elődöntő volt a célom, a második forduló után, úgy 120-nál lassúnak éreztem a tempót, ezért aztán alaposan belehúztam. Remélem, este még ennél is gyorsabb leszek."

„Ezt elrontottam, nem ment az úszás, valahogy fáradtnak éreztem magam, nem tudtam robbantani, hiába próbálkoztam. Csak a kilencedik időt értem el, este sokkal jobbnak kell lennem" - mondta Bernek.

Több továbbjutó magyar nem volt: 100 gyorson Dara Eszter - 55.37 másodperces egyéni csúcsa ellenére - a 23., 200 mellen Sztankovics Anna (2:29.67) a 29. lett.

A 4x200 méteres váltóban a Mutina Ágnes, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn összetételű négyes (7:54.58 p) két századdal a japánok mögé szorult, kilencedik lett, így éppen nem fért be a nyolcas döntőbe. „Mind a négyen mindent beleadtunk, két század hiányzott. Iszonyú balszerencse így lemaradni a döntőről, kegyetlenül rossz érzés." - nyilatkozott a társak nevében is Hosszú Katinka.