Dél-Korea nehezen adta magát Nagyéknak

2012.07.31. 14:03
Dánia ellen csak egy félidőt bírtak a férfi kézisek, Dél-Korea ellen a végére pörögtek fel, ez nagyon kellett a második csoportmeccsen. Szorosabb lett, mint az várható volt, de a végére összejött a győzelem. 22-19. Esély a továbbjutásra.

Úgy indult neki a Dél-Korea elleni csoportmeccsnek a kéziválogatott, hogy ha nem nyer, nagyon nehezen juthat csak tovább. Dániától 27-25-re kaptak ki, mostani ellenfelüket előzőleg a hatos csoport leggyengébbjének tartották.

Nagy László góljával szereztünk vezetést, az első tíz percben elhúztunk 5-3-ra. A 17. percben Mocsai érkezett Nagy helyére a támadásokhoz, de a koreaiak két gyors akcióval egyenlítettek. Mi hosszú percekig nem tudtunk betalálni, ellenfelünk Jong Hannak köszönhetően sorozatban harmadik gólját szerezte, ezzel 7-6-tal mentek, átvették a vezetést. Jól védekeztünk, de elöl nagyon sok ziccert elhibáztunk, a félidő előtt kettőt is dobtak a koreaiak, 9-7-es hátránnyal mentünk a szünetre.

A második félidő elején Lékai talált be, Mikler hetest fogott, de kiegyenlíteni nem tudtunk. Kapusunk viszont megint hétméterest védett, Harsányi és Iváncsik góljaival újra átvettük a vezetést. 11-10. A dél-koreaiak nem estek pánikba, játszották tovább a saját játékukat, képtelenek voltunk meglépni előlük. Sőt, újra átvették a vezetést, ráadásul két góllal mentek, 16-14-re. Császár viszont nem hibázott el egy jókor megítélt hétméterest, Zubai pedig egyenlíteni tudott. Ettől - és a fantasztikus  Lékai Mátétól - lendületet kaptunk, három gólt dobtunk egymás után, Iváncsik kettőt, Lékai egyet. Öt gólt lőttünk tehát egymás után, ez volt a fordulópont.

A dél-koreai edző időt kért, de Mikler a helyén volt, ellenfelünk már nem tudott visszajönni a meccsbe. Négy perccel a vége előtt néggyel vezettünk, itt már látszott, hogy meglesz a második csoportmeccsünk. Két gólra, 21-19-re még feljöttek, de fél perccel a vége előtt Lékai döntő pillanatban szerzett labdát, majd beállította a végeredményt.

Nem volt várható, hogy ilyen szoros lesz, de a végén 22-19-re sikerült nyerni. A horvátok jönnek csütörtökön, a spanyolok szombaton, és a szerbek hétfőn. A magyar kézicsapat akkor jut tovább, ha a hat csapatból az első négyben végez.