A franciák a férfi kéziseket dobogón látják

2012.07.23. 16:30
A franciákat cserbenhagyta a lábuk. A magyar férfi kézisek nagyobb lendülettel indulnak Londonba.

A Mocsai Lajos szövetségi kapitány által vezett férfi kézilabda-válogatott az olimpiai bajnok franciákat 23-22-re megverte Dunqerque-ben, pár nappal a két válogatott első olimpiai mérkőzése előtt. Claude Onesta, a franciák szövetségi kapitánya nagy esélyt lát arra, hogy a magyar kézisek Londonban a dobogóra állhatnak. A magyarok elleni egygólos vereséget figyelmeztetésnek vette.

„Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik már egy hónapja edzenek keményen. Magyarországnak olyan csapata van, hogy játékosainak könnyen érem lóghat majd a nyakában”- mondta Onesta, írta a Le Figaro.

„A koncentráció hiánya, valamint a figyelmetlenségek miatt elveszítettük az első félidőben kiharcolt előnyünket. Nincs nagy jelentősége, de mindenképpen figyelmeztetésnek kell venni. Nem lehet senki elégedett, aki egy góllal veszít. Az olimpia előtt azonban nem akartam azt, hogy bármelyik játékosom is veszélyes helyzetekbe sodorja magát. Mindenki jól van, ez az elsődleges. Azonban még mindig azt hiszem, kiváló teljesítménnyel zártuk a felkészülési időszakot, de lehetne jobb is, ezért nem vagyok teljes mértékben elégedett. Biztosan jobban fogunk figyelni”- tette hozzá a francia kapitány.

Onesta szavai mögött rejlik, hogy a franciáknak nem jött jókor a vereség, mert nyilvánvalóan kissé lerombolta az önbizalmukat. „Ez egy nagyon jó figyelmeztetés. Nem dőlhetünk hátra, hogy minden rendben van. Igenis, problémákat állított elénk a magyar válogatott. Erőfeszítéseinket meg kell kétszerezni, máskülönben nem jutunk előbbre. A lábaink cserben hagytak, ezért esett vissza a lendületünk a második félidőben”- mondta Jerome Fernandez, a franciák csapatkapitánya, írta a L’Équipe.

A magyar férfi kézisek legközelebb a házigazda britek ellen lépnek pályára, az is edzőmeccs lesz.