Féltettem Gyurtát, ő szokott így hajrázni

2012.08.02. 09:02

Gyurta Dániel valamint az őt felkészítő edzői stáb, Széles Sándor, Kovácshegyi Ferenc, Virth Balázs mindent megtettek azért, hogy a kétszeres világbajnok mellúszó augusztus elsején legyen a legjobb formában, akkor jöjjön ki belőle a maximum.

„Nem találtam a helyem egész nap, sétáltam a Hyde parkban, mindenfelé kóvályogtam, állandóan az órámat néztem, ha eltelt negyven másodperc, már újra rápillantottam. Számtalanszor végiggondoltam, mi történhet, mi lesz a döntő vége. Hát volt bennem feszültség. Ilyen egy olimpiai döntő” - mondta Széles Sándor már a győzelem után.

Azt gondolta, hogy mindenképpen 2:07-es idő kell a sikerhez, és abban is biztos volt, hogy Jamieson még javulni fog, nem úszta ki magát azzal, hogy a legjobb idővel került be a fináléba. De ilyen elképesztő versenyre nem számított.

„Nem láttam jól, mi történt, nagyon rossz helyen ültem, sokan mentek el előttem, egy kis sarokban húzódtam meg, fogalmam sincs, mennyi lehetett a vérnyomásom, de majd' kiugrott a szívem a helyéről, meg tombolt az adrenalin is bennem. Háromszor kellett megindulnia, úgy terveztük, nem tudom, így volt-e, nem láttam a részidőket. Az biztos, vérprofi volt újra, végig kontrollálta a versenyt, meg se rezdült, csak én féltettem nagyon, mert Jamieson, aki ebben az évben másodperceket javult, nagyon jött. Pontosan úgy jött, ahogy Dani szokott hajrázni, ami neki volt a védjegye az elmúlt pár évben. Az is átfutott az agyamon, hogy mindent megpróbáltunk, mégsem sikerült, a fene egye meg. Akkor biztosan leugrottam volna a 10 méter magas lelátóról. De Dani ilyen. Ilyen fantasztikus versenyzői alkat.”

Gyurta a nehéz időszakokban, az olimpia ezüst utáni hullámvölgyben is kitartott Széles mellett, többször mondta: érte is nyert, mert szeretne vele együttműködni a továbbiakban is.

„Most az elejét is megnyomta, talán kicsit nagyon is. Nagyon vigyázni kell ilyenkor, mennyire húz bele, mert az a végén visszaüthet, ha nem marad erő. De bírta a végét is, elhiszem, hogy fájt mindene, de aranyat nem adnak ingyen” - magyarázta Széles.