Jóban van, beszélget az érmével Marosi

2012.08.12. 10:34

Az olimpiai csapat június végi ünnepélyes eskütételekor a világbajnok öttusázó, Marosi Ádám is beszédet mondott a Művészetek Palotájában. Kövér László házelnöknek azt ígérte: készen állnak, és megmutatják Londonban a magyar virtust.

„Őszintén mondom, eszembe jutott verseny közben ez a spontán jött, papír nélküli beszéd, hiszen ha már terhet raktam magamra, akkor nekem is meg kell mutatnom, mi a magyar virtus. Amikor rosszul álltam a vívás első tíz fordulója után, rendeztem a gondolataimat, és lépésről-lépésre építettem fel önmagam. Végül összejött a bronz, itt voltam három éve világbajnok, ez a kastély álmaim kastélya” - mondta a szombat este bronzérmet szerző Marosi.

„Jóban vagyunk, beszéltem hozzá, mert ez a leggyönyörűbb érem, amit valaha is kaptam: minden rajta van, ami számít” - válaszolta a kérdésre, milyen viszonyban van az érmével, mert azonnal beszélt hozzá, még a dobogón.

„Megköszöntem az égieknek, és tényleg nagyon örültem neki. Speciális a viszonyom a tárgyakhoz, a hozzám tartozókat mindig különösen óvom. Ez az érem pedig mostantól hozzám tartozik. A fegyveremnek is mondtam valamit, de az maradjon a kettőnk titka, hogy mit. A lovaglóruhámhoz sem nyúlhat senki más” - magyarázta.

Marosi azt is kifejtette, nem volt könnyű felállnia a padlóról, mert a szófiai Európa-bajnokságon nem szerepelt jól július elején, és megjelent pár olyan cikk, ami nem esett jól neki.

„Elégtétel is van bennem, persze, mert egyszer valóban én voltam a leggyengébb magyar, erre nekem is estek. Ez a múlt, most az öröm a lényeg, mert ez egy jó verseny volt, ha jobban vívok, akkor szorosabb lehetett volna a befutó, de ezen már kár rágódni.”

Marosi vállsérüléssel érte el sikerét, hamarosan műtét várhat rá. „Az ugrócsontom félig elhalt, meg kell nézetnem magam. A mondás: ahol az élsport kezdődik, ott ér véget az egészség, rám is maximálisan igaz. De ezt szerettem volna.”