Katalin hercegnő béna pingpongos

2012.07.27. 12:07 Módosítva: 2012.07.27. 12:08

A királyi családot is elérte az olimpiai láz - és nem csak azért, mert II. Erzsébet unokája, Zara Phillips indul is az olimpián. Csütörtökön Katalin hercegné, Vilmos herceg ifjú neje próbálta ki magát pinpongban.

A hercegné a Telegraph beszámolója szerint nyári kiskosztümöt és magassarkú cipőt viselt, ami alkalmasabb viselet a megnyitóünnepségre, mint a sportoláshoz. Lehet, hogy ezért mozgott kicsit sután az asztalnál. „Egész jó, egész jó" - biztatták a hercegnét a dél-londoni iskola diákjai udvariasan, amikor egy ütéssel véletlenül eltalálta az asztalt. A hercegné alapütése a felvételek alapján a magasan ívelt asztalt nem találó. „Célozzon a hálóra" - javasolta neki az egyik diák.

„Varázslatos" - hangzott az újabb biztatás egy hosszabb labdamenet közben. „Sose gondoltam volna, hogy ilyen jól játszik" - lelkendezett az iskola U13-as pinpongbajnoka, aki ellen végül Katalin két pontot is nyert. Mindkettőt hatalmas tapssal jutalmazták a nézők.

Katalin amúgy a Telegraph beszámolója szerint gyerekkorában pinpongozott, de az igazi sportja a gyeplabda. Focizni is szokott férjével és Harry herceggel. Fociban ráadásul ügyesebb is a férjénél. A Telegraph szerint míg Vilmos kétszer is elvétette a kaput, Katalin magassarkúban is ügyesen cselezett. Vilmos herceg tisztában is van képességeivel. „Sosem voltam szép látvány a focipályán. Malac a jégen, mondhatnánk" - nyilatkozta.

Harry herceget, aki szintén ott volt az iskolában, kosarazni hívták a tanulók. „Tényleg azt gondoljátok, hogy játszanom kéne? Ebben a ruhában?" - kérdezte a fekete nadrágot, inget és bőrcipőt viselő Harry, majd azt javasolta, dobjanak inkább büntetőket. Négyből négyet rontott.