Kati néni megcsókolt: Húzd meg, öreg

2012.08.09. 13:15

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Paumann Dániel összetételű kajaknégyes az előfutamokban is kiváló időt ment, a döntőben pedig második helyen futott be, a 2004-es győzelem óta ilyen jó eredményünk nem volt.

„Nincs bennem keserűség és nem is lesz, mert ez az egység két hónapja szinte még nem is létezett, aztán fokozatosan haladtunk előre, apró célokat kitűzve magunk elé. Elégtétel természetesen van bennem, mert rengeteg kritikát kaptunk, hogy még döntőbe sem fogunk kerülni, milyen gyengék vagyunk. Ehhez képest a legjobb európai egység a miénk lett, araszolgattuk ugyan felfelé, de az ausztrálokat nem tudtuk megfogni. Ehhez képest az ezüst egy nagy eredmény, különösen, mert fehér, olyan, mint a fehér arany” - mondta a meglepetésre ezüstérmes férfi kajaknégyes vezérevezőse, Kammerer Zoltán.

Kammerer háromszoros olimpiai bajnok, de az elmúlt olimpiája a két negyedik hellyel nem úgy sikerült, ahogy szerette volna.

„Lezártam egy korábbi fejezetet, és nyitottam egy újat. Ha még velem képzelik el a folytatást a következő négy évre, akkor szívesen maradok, ha nem, akkor én leszek a legfőbb szurkolójuk. Remélem, ezzel kaptak egy nagy lendületet, mert szomorkodásra semmi ok” - mondta a jövőjéről a 34 éves versenyző.

Kammerer elárulta, mi történt a rajt előtt, mert 25 éves versenyzői múltjában nem volt arra példa, hogy az edzője megcsókolja. Fábiánné Rozsnyói Katalin megtette, ezzel is csak motiválta, plusz adrenalint hozott ki belőle.

„Beleborzongok még most is, hogy Kati néni átölelt, megcsókolt, és úgy bocsátott útra: húzd meg, öreg. Potyogtak a könnyeim, most is elérzékenyülök, ha erre gondolok. Idegesebb is voltam, mint bármikor, belemozdultam a rajtba, de így is nagyszerű verseny volt. Kati néni is azt mondta, nem volt rossz, azt hiszem, a lelke mélyén örül, és ha majd öten leszünk egy szobában és beszélgetünk, akkor ezt el is mondja” - összegzett Kammerer.

Fábiánné csak annyit fűzött hozzá: olyan ez, mint mikor a szülő elengedi az iskolába a gyerekét.