Kizárták az algériai futót, mert színészkedett

2012.08.06. 18:34

Kizárták az olimpiáról az algériai Taoufik Makhloufit, mert a verseny bírája szerint a futó nem tett meg mindent a győzelemért a 800 méteres síkfutás előfutamain.

Makhloufi az 1500 egyik legnagyobb esélyesének számított, vasárnap 3:42:24-es idővel nyerte a szám elődöntőjét. Csapata viszont elmulasztotta visszaléptetni 800 méteren, így hétfőn kénytelen volt odaállni a rajthoz. A futó összesen 200 métert futott le, majd lesántikált a pályáról. A képen a jobb szélső.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség szerint a verseny bírája úgy ítélte meg, hogy a versenyző nem versenyzett tisztességesen, ezért kizárta őt a játékok további küzdelmeiből. A szövetség szóvivője elmondta, amennyiben Makhloufi bemutat egy érvényes orvosi igazolást, hogy sérülés miatt adta fel a versenyt, az eltiltást visszavonják és indulhat az 1500 méter keddi döntőjében.

A londoni olimpián nem ez volt az első kizárás sportszerűtlen viselkedésért, múlt szerdán nyolc tollaslabdázót diszkvalifikáltak, mert szándékosan vereségre játszottak, hogy elkerüljék a honfitársaikkal való találkozást.