Körberöhögte a Dream Team Kobe Bryantet

2012.07.13. 16:25
Jordan, Pippen és Barkley is reagált Kobe Bryant nyilatkozatára, aki azt mondta, megvernék a 92-es Dream Teamet.

Az 1992-es olimpián aranyérmet szerző Dream Team több tagja is reagált Kobe Bryant nyilatkozatára. Szerinte a mostani keret meg tudná verni Jordanéket, akik már pályájuk végén voltak.

„Nagyot nevettem. Elég nagy hülyeség volt összehasonlítania a két csapatot" - mondta Michael Jordan, aki szerint az sem igaz, hogy öreg volt a 92-es keret. „Én 29 voltam, éppen pályám csúcsán. Pippen 26 vagy 27 éves volt akkor, Barkley 29, Ewing és Mullin pedig 29. Szinte mindenki a húszas éveiben járt még. Sokunk akkor volt a legjobb formában, az atletikusság pedig ilyenkor nem nagyon számít" - idézi a korábbi játékost a FOX.

Pippen, Jordan és Drexler a '92-es olimpia éremosztóján
Pippen, Jordan és Drexler a '92-es olimpia éremosztóján
Fotó: Mike Powell

Jordan azt is megjegyezte, hogy tizenegy játékost az akkori keretből a Hírességek Csarnokába választottak. „Majd ha közülük is tizenegyen kerülnek be a Hírességek Csarnokába, akkor beszélgethetünk arról, melyik csapat volt a jobb. Nem kellene elfelejteni: ők tanultak tőlünk és nem fordítva". A korábbi klasszis egyébként úgy véli, ha egyetlen meccset kellene játszaniuk, akkor biztosan megvernék Bryantéket.

Hasonló véleményen volt Scottie Pippen is. „Azt hiszem, legalább huszonöt ponttal vernénk őket" - nyilatkozta, és elismerte, vannak tehetséges játékosok a jelenlegi keretben is.

Charles Barkley egy philadelphiai rádió műsorában reagált. „Egyszerűen kiröhögtem. Mennyi idős most Bryant? 34? [augusztusban lesz 34 - A szerk. ] Mi 28-29 évesek voltunk akkoriban. Kobe-n, LeBronon és Duranton kívül más nem fért volna be a csapatunkba".

Kobe Bryant néhány napja azt nyilatkozta, az amerikaiak mostani olimpiai kerete, ha nehezen is, de megverné a Dream Teamet, mivel atletikusabbak és a 92-es csapatban többen pályájuk végén jártak már.