Kovács: Nehéz volt felállnom, de sikerült

2012.05.18. 18:23

A szegedi kajak-kenu olimpiai válogató legnagyobb meglepetése Fazekas Krisztina második, illetve a hat évvel ezelőtti világbajnok Benedek Dalma hetedik helye volt. A hazai mezőnyből már tavaly is kiemelkedő Kozák Danuta nyert, Janics ötödik lett, a szülése után visszatérő bajnok párosban és kétszázon még javíthat.

"Az olimpiai program szerint versenyeztünk, ennek megfelelően próbáltam beosztani az erőmet, tartalékolni a délutáni fináléra. Bár a tökéletes véleményem szerint nem létezik, ebben a döntőben minden összejött, hihetetlenül boldog vagyok, hogy utazhatok Duisburgba, ahol természetesen újra nyerni szeretnék” - mondta a győztes Kozák.

„Tavaly már a világkupákon és a világbajnokságon is voltak jó eredményeim, amelyek meggyőztek arról, hogy érdemes folytatnom. Férjemmel, Rami Zurral ketten készülünk Kaliforniában, nincs csapat mögöttem, ami jó, mert az én igényeimhez mérve tudjuk összeállítani az edzésprogramot, nem kell máshoz alkalmazkodnom. Most az egész nap az elképzeléseim szerint alakult, de Duisburgra egy kicsit át kell gondolni azt, hogyan osszam be az erőmet, mert mindenképpen szeretnék Danának visszavágni” - magyarázta a győri színeket viselő Fazekas Krisztina. Ha tartja jó formáját, a négyesnél számításba kell venni. A magyar négyes ebben a ciklusban nem veszített világbajnokságon.

Kovács Katalin ezúttal síró-nevető harmadik lett, hiszen könyöksérülése miatt élete legnehezebb alapozó időszakán van túl, néhány héttel ezelőtt még nem hitte volna, hogy ilyen eredményre lesz képes ebben a rendkívül erős mezőnyben.

„Azt hiszem, mindannyian nagyon vártuk ezt a napot, és nagyon boldog vagyok ezzel a harmadik hellyel. Nehéz volt felállnom a sérülésből, nehéz volt megélnem az elmúlt fél évet, de ez az eredmény azt bizonyítja, hogy újra jó úton haladok” - összegzett Kovács Katalin.

Kovács szombaton párosban Janiccsal versenyez, a Kozák, Szabó páros mögött akár másodikak is lehetnek, mert ha Kozák egyesben indul, ők mehetnek Londonba.