Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Légfegyveres Eb: nem lesz magyar férfi pisztolyos Londonban

2012.02.18. 15:20

A háromból egyik magyar indulónak sem sikerült olimpiai kvótát érő helyen végeznie a férfi pisztolyosok között szombaton a finnországi Heinola-Vieruma:kiban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon, így eldőlt, hogy a szakágban nem lesz magyar a londoni olimpián.

A legközelebb Tátrai Miklós volt az ötkarikás kvalifikációhoz, miután 574 körrel zárta a 60 lövéses alapversenyt, s a viadal négy kvótájából az "utolsót" 576 körrel kaparintották meg. Tátrai a 32. helyen végzett, míg Csizmadia András (566 kör) az 58., Simon Attila (565 kör) pedig a 61. pozícióban zárt.

A női puskásoknak sem sikerült olimpiai kvótát szerezniük. A három magyar induló közül Karmacsi Ildikót tartották a szakemberek a kvótára legnagyobb esélyesnek, de a 40 lövésből elért 393 körös teljesítményével csak a 35. helyen végzett. Hozzá hasonlóan Szijj Katinka is 393 kört ért el, s lett a 36., míg Kovács Bálint Zsófia 392 körrel a 42. pozícióban zárt.

Az Eb hétvégi (vasárnap: női pisztoly, férfi puska) számai jelentik a sportlövők számára az utolsó kvótaszerzési lehetőséget a londoni olimpiára. A puskás-pisztolyos szakágban egyelőre két magyarnak, Sidi Péternek (puska) és Csonka Zsófiának (pisztoly) a helye biztos Londonban.