Lőrincz önmagára haragszik az ezüstért

2012.08.07. 21:38
A 66 kilósok birkózódöntőjét elveszítette Lőrincz Tamás, mert nem sikerült pontot csinálnia állásból az első menetben, és akkor sem, amikor a koreai Kim Heon Vut térdelésbe kényszerítették. Az elveszített első menet után a másodikban kiemelték, így pedig nem nyerhetett.

„A koreai állásból kizárta, nem tudta megfogni. Nem hiszem, hogy túlizgulta. A jobb nyert. Érzésem szerint jogos volt az intése, mert eldobta volna ellenfele, ha nem pöccint oda a lábához. Önmagára haragszik, és látva a koreai ágát, illetve a formáját, azt kell mondjam, Tamás ugyan szenzációsan birkózott ma, de a döntőben még egy nála is jobbal találkozott. Remélem, gyorsan feldolgozza, ami történt, mert szégyenkezésre nincs oka” – értékelt Struhács György szövetségi kapitány.

„Ha ki tudta volna védekezni a második menetet, az nagy erőt adhatott volna neki a folytatásra, és a harmadik menetben minden lehetett volna. De erről felesleges beszélni, mert nem jutottunk el odáig” – jelentette ki a szakember.

A kötöttfogás négy versenyzőjéből kettő érmes lett, Pekingben egy ezüstünk volt. Struhács azt is hozzátette, van még ebben a csapatban.

Lőrincz egyébként éppúgy ceglédi, mint a Londonban szintén ezüstérmes Ungvári Miklós.