Pokollá tettük a világbajnok életét

2012.07.30. 22:09 Módosítva: 2012.07.30. 22:11
A felkészülés alatt többször kikaptunk az erősebb Egyesült Államoktól, de első csoportmeccsünkön végig rajtuk voltunk, végül egy góllal nyertek. Náluk már csak gyengébb ellenfelek jönnek a londoni női vízilabdatornán.

Az egész torna egyik legerősebb csapatával, a magyar válogatottnál rutinosabb amerikaiakkal kezdett az A csoportban a női vízilabda válogatott. A felkészülés alatt négyszer is kikaptunk a három évvel ezelőtti világbajnoktól.

Az első negyedben Maggie Steffensszel nem bírtunk, de összességében tartottuk a lépést. Első góljára Bujka válaszolt emberelőnyben, aztán Steffensnek köszönhetően 3-1-re elmentek az amerikaiak. Keszthelyi ötméterest rontott, de Drávucz gyorsan szépített, amire viszont megint csak hamar válaszoltak. Tizenhét másodperccel a negyed vége előtt Antal lőtt centerből, így csak kétgólos hátrányban vártuk a folytatást.

Emberhátrányban kaptuk az ötödiket, de Szűcs és Csabai is távolról talált be, egyenlítettünk. Aztán akár át is vehettük volna a vezetést, de Tóth lövését blokkolták, Steffens egy gyors ellentámadás végén szerzett gólt középről. Vele egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni, ezután ötméteresből talált be, megint kettő volt az amerikai előny. 5-7. Megint kiegyenlítettünk, Szűcs messziről lőtt, Takács pedig emberelőnyben talált be. Steffens viszont hatodik gólját is megszerezte, a félidőre egygólos előnnyel mentek a csapatok. Jól tartottuk magunkat, bátran játszottunk.

A harmadik negyed második percében gyorsan ki is egyenlítettünk. Antal emberelőnyben lőtt gólt, de aztán emberhátrányban rögtön kaptuk is a kilencediket. Antal aztán kétszer is pontatlanul célzott, Steffens viszont megszerezte hetedik gólját is. Úgy lőtte át a magyar védelmet, ahogy akarta. Bujka előbb kapufát, aztán gólt lőtt, újra csak egyel ment az ellenfél. A vége előtt még Villa is betalált, kétgólos hátrányban vártuk az utolsó negyedet. 9-11.

Magyar kiállítás és amerikai időkérés után jött Mathewson, először vezetett hárommal az Egyesült Államok. Mindkét csapatnál lassult kicsit a játék, de erővel jól bírtuk, előbb Tóth talált be gyönyörű centerezés után, aztán Antal húzta az üres kapuba a labdát. 11-12. Egyenlíthettünk volna, de kettős emberhátrányba kerültünk, megint két gólra nőtt az amerikai előny. Magyar időkérés után Bujka talált be, aztán Mathewsonra nem figyeltünk. Megint Bujka hozott fel minket egy gólra, de késő volt, már csak egy perc volt hátra. 13-14 lett a vége.

Merész András szövetségi kapitány: „Sajnos végig rohannunk kellett az eredmény után, rossz szakaszok után jöttek a hősies szakaszok, de így sem tudtunk nyerni, vagy pontot szerezni. Ennyi hibával és tizennégy kapott góllal csak szerencsével lehet győzni, és ma nem volt szerencsénk. Voltak bíztató jelek, és elég hosszú az olimpia ahhoz, hogy tudjunk javítani".

A csoport másik meccsén a spanyolok 11-6-ra verték Kínát. Nem lesz kieső, mindenki továbbjut, a csoportkör csak a helyosztókról dönt.

Eredmény

Egyesült Államok-Magyarország 14-13 (4-3, 4-4, 3-2, 3-4)
Vízilabdacsarnok, 3000 néző, vezette: Littlejohn (brit), Danelon (brazil)
góldobók:
Magyarország:
Bolonyai Flóra - Keszthelyi Rita, Szűcs Gabriella 2, Czigány Dóra, Bujka Barbara 4, Drávucz Rita 1, Menczinger Katalin
Csere: Antal Dóra 3, Takács Orsolya 1, Tóth Ildikó 1, Csabai Dóra 1, Kisteleki Hanna
Egyesült Államok:
Jessica Steffens 7, Courtney Mathewson 4, Kelly Rulon, Kami Craig, Brenda Villa