A győri bajnokok címvédőként az olimpián

2012.07.27. 21:53
A Győr magyar bajnok kézisei is ott vannak az olimpián, szombaton már be is mutatkozhatnak.

A magyar női kézilabda bajnokság több játékosa is ott lesz a londoni olimpián, a norvég, a brazil és a montenegrói válogatottban is láthatunk majd hazai pályákról ismerős arcokat.

A győri különítményből a szélső Jovanka Radicsevics, a balátlövő Eduarda Amorim, a beálló Heidi Löke és a kapus Katrine Lunde Heraldsen ráadásul már a női torna első napján, szombaton képviselheti a magyar bajnokot a pályán.

Az olimpiai címvédő norvég válogatottban Heidi Lökére és Katrine Lunde Heraldsenre az első fordulóban az a Franciaország vár, amelyet a tavaly decemberi világbajnokságon 32-24 arányban vertek. Löke azon a finálén négy gólig jutott. A pekingi olimpián a norvégok az oroszokat verve lettek aranyérmesek, akkor a házigazda kínaiak ellen hétgólos győzelemmel indítottak. Haraldsen négy éve a torna legjobb kapusaként zárt, 42 százalékos hatékonysággal védte a lövéseket.

Heidi Löke és Katrine Lunde Haraldsen itt még a bajnoki címnek örül
Heidi Löke és Katrine Lunde Haraldsen itt még a bajnoki címnek örül
Fotó: MTI

A brazil balátlövő, Eduarda Amorim szintén a pályán lehet szombaton. A 2011-es vb-n házigazdaként a negyeddöntőig jutó csapat a horvátok ellen kezd. A horvát női csapat, amely a világbajnokságon szintén a nyolc között vérzett el a norvégokkal szemben, első alkalommal szerepel az olimpián, a tavalyi világbajnokságot hetedikként zárták.

A vb-nyolcaddöntős Montenegró Jovanka Radicseviccsel a soraiban a házigazda angolok ellen kezd, mindkét válogatottnak ez lesz az első olimpiai szereplése.

A női kézilabdatorna programja reggel 10.30-kor indul az Oroszország–Angola-mérkőzéssel, a nap rangadójának ígérkező Norvégia–Franciaroszág-találkozó pedig 22.15-kor kezdődik.

10:30 A csoport, 1. forduló (női)  
  • Oroszo. – Angola
12:15 B csoport, 1. forduló (női)  
  • Spanyolo. – Dél-Korea
15:30 A csoport, 1. forduló (női)  
  • Horváto. – Brazília
17:15 B csoport, 1. forduló (női)  
  • Dánia – Svédo.
20:30 A csoport, 1. forduló (női)  
  • Montenegró – Nagy-Br.
22:15 B csoport, 1. forduló (női)  
  • Norvégia – Franciao.