Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Marosi: A feszültségből pörgős állapot lett

2012.08.11. 22:16

Az öttusázó Marosi Ádám a gyengébb vívás után sem adta fel, a lovaglás után pedig egyértelműen a dobogót célozta meg a londoni olimpián. A bronzérmes versenyző szerint nincs még egy olyan közönség, mint a magyar.

„Egy másodpercre sem adtam fel" - válaszolt Marosi arra a felvetésre, hogy hat asszó után öt vereséggel állt az első számban, a vívásban. „Úgy jöttem ide, hogy megbeszéltem az edzőmmel és a pszichológusommal, hogy ez csak egy öttusaverseny. De amikor beléptem a vívóterembe, rá kellett jönnöm, ez egy másik kávéház, nem csak egy egyszerű öttusaverseny. Hát, kellett tíz asszó, míg a kezdeti feszültség átcsapott abba a pörgős, felfokozott állapotba, amely aztán a vívásomat jellemezte."

Marosi kiemelte, milyen fontos volt a magyar szurkolók támogatása: „lyen közönség, mint a magyar, a világon nincs még egy. Nagyon jólesett, hogy az ország minden szegletéből, a Kárpát-medencéből jöttek, és nagyon sok itt élő magyar is szurkolt. Amikor a lovaglást teljesítettem hibátlanul, olyan érzés töltött el, amit tiszta szívből kívánok mindenkinek, hogy egyszer élje át. Hasonló volt ahhoz, mint amit akkor éreztem, amikor befutottam a célba, és bronzérmes lettem."

Hozzátette, a cseh David Svoboda megérdemelte a győzelmet, mert kiválóan vívott, és nagyszerűen teljesített a  kombinált számban is. A záró szám előtt a magyar már egyértelműen a dobogót célozta meg.

„Aki kicsit is ismeri az erőviszonyokat, pontosan tudta, hogy a dobogó valamelyik fokáért fog menni a harc. Mögöttem eléggé le voltak szakadva a nagy kombinált versenyzők, akik beleszólhattak volna az érmek elosztásába. Csak előre mentem, előre néztem, az utolsó 1000 méter előtt pedig már elég egyértelmű volt a harmadik hely."

Marosi kiemelte hogy ugyan London a kedvenc városa, mivel a 2009-es világbajnoki címet is itt szerezte, de „vannak még bástyák szerte a világban." „Nem titok, van egy másik kedvenc városom is, ahová négy év múlva fogok menni" - utalt a 2014-es riói játékokra.

Fábián László olimpiai bajnok öttusázó megkönnyezte Marosi bronzérmét: „Nagyon örülök Ádám harmadik helyének. Annak is, hogy Kasza Róbert ugyan csak 12. lett, de mutatja a magyar öttusa erejét, hogy ő is ott volt a legjobbak között. Nagyon kellett ez az érem!"