Meglettek az eltűnt afrikai bokszolók

2012.08.31. 16:39
A londoni olimpián eltűnt öt kameruni bokszoló egyszerűen besétált egy kis edzőterembe, mert hiányzott nekik a zsákolás meg az ugrókötelezés. A sportolók edzettek egy jót a bokszklub tagjaival, majd ismét eltűntek.

Előkerült az az öt kameruni bokszoló, akik még a londoni olimpián léceltek le az olimpiai faluból – írja a Telegraph. Az öt huszonéves sportoló – név szerint Christian Donfack Adjoufack, Thomas Essomba , Yhyacinthe Mewoli Abdon, Serge Ambomo és Blaise Yepmou Menouo – a dél-londoni New Cross egyik kis bokszklubjában bukkant fel, ahol edzettek is egy jót.

A kameruni bokszolók azért választották a szóbanforgó edzőtermet, mert ismerték az ottani edzőt, Patrick Harrist: legalábbis ez derül ki Jim Addis segédedző nyilatkozatából. „Leesett az állunk, amikor besétáltak, hiszen mindannyian tudtuk, hogy leléptek az olimpiai faluból. Patricket keresték, kimondottan vele akartak edzeni. Végül beálltak ütögetni a mi bokszolóinkkal, és mindenki nagyon jól szórakozott. Igazi megtiszteltetés volt velük edzeni” – nyilatkozta Addis.

A segédedző elmondta, az öt bokszoló távozáskor megígérte, hogy még edzeni visszajönnek, ugyanakkor hiába kérdezte tőlük, hol laknak Londonban, nem votlak hajlandóak válaszolni. A sportolók olimpiai vízuma novemberig érvényes. Utána majd új tartózkodási engedélyért kell folyamodniuk. Addis azt is elárulta, hogy a kameruni bokszolók saját bevallásuk szerint szívesen maradnának Londonban.