Nem győzték le a röplabdaterminátorokat

2012.08.09. 14:01

Négy olimpiai szereplés, három bajnoki cím és sorozatban 112 győztes meccs után Misty May-Treanor szerdán, Londonban játszotta utolsó strandröplabda-meccsét. Úgy nyert egymás után három olimpiát, hogy közben párjával, Kerri Walsh-sal mindössze egyetlen szettet vesztettek.

000 DV1278257
Fotó: Daniel Garcia

Minden idők legsikeresebb női strandröplabdása 1977. július 30-án született Los Angelesben. A középiskolában és az egyetemen is fedett pályán és homokon is szerepelt. Iskolai csapataival három bajnoki címet szerzett, a Long Beach State halhatatlanjai közé választották, 1998-ban az amerikai egyetemi bajnokság, az NCAA legértékesebb játékosa lett.

1999-ben indult profi karrierje. A 2000-es olimpián még Holly McPeak oldalán lett ötödik, majd 2001-ben állt össze Kerri Walsh-sal és 2004-ben éppen McPeaket győzték le a döntőben. Az elmúlt három olimpián egyetlen olyan meccset játszottak, amikor izgulni kellett a győzelemért, vagyis a harmadik szett döntött. Az osztrák Schwaiger-testvérek lehetnek büszkék arra, hogy szettet vettek el May-Treanoréktól.

Az amerikai a három olimpiai bajnoki címe mellett háromszor lett világbajnok a nála egy évvel fiatalabb Walsh-sal, aki társa visszavonulása után szinte biztos, hogy nem lesz már ott 2016-ban Rio de Janeiróban.

tag-reuters
Fotó: Marcelo Del Pozo

„Ez volt az utolsó meccsem – mondta az olimpiai győzelem után Misty May-Treanor – Most már nem a strandröplabda, hanem a család fogja kitölteni az életem, feleség és anyuka lesz. Sokat áldoztam a sportra, most már a család lesz a legfontosabb. Nem csak az agyam, hanem a testem is azt mondja, itt a vége.”

Misty May-Treanor 112, Kerri Walsh 109 meccset vívott meg veretlenül. Ketten együtt több mint négymillió dollárt hoztak össze profi pályafutásuk során és 104 meccs óta legyőzhetetlenek.