Máté, Mirella
5 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

MOB-tartalékból készül a hétfős cselgáncsválogatott

2012.05.03. 12:32A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tartalékforrásai révén készül a londoni olimpiára a hétfős cselgáncsválogatott. Szabó Bence, a MOB sportigazgatója a dzsúdószövetség (MJSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: mivel az állami támogatás késik, a MOB a tartalékalapból és saját bevételeiből segíti az ötkarikás felkészülést.

„Előzetesen hat-nyolc fős dzsúdóválogatottal számoltunk, a jelek szerint eltaláltuk" - tette hozzá Szabó Bence. Ami az összkeretet illeti, jelenleg 136 londoni indulónál tartunk, remélhetőleg itt is beigazolódik az előzetes 144-146 fős kalkulációnk.”

Tóth László MJSZ-elnök értékelése szerint a hétvégi, cseljabinszki Európa-bajnokságon - a kvalifikációs sorozat utolsó állomásán - szerzett három érem megerősítette, hogy nagyon erős csapat utazik Londonba, és várhatóan valamennyi edző ott lesz majd a tatamik mellett.

Kovács Antal, az 1992-es barcelonai olimpia aranyérmese kijelentette: „Peking óta erősödött a dzsúdós csapat, de mindenkit kérek, hogy ne tegyék rá a terhet a versenyzőkre. Van aranyesélyesünk, de nem tudni, ki lesz az, mint ahogy húsz éve sem lehetett tudni, hogy nekem jön ki a lépés. Két érmet várok a csapattól.”

Pánczél Gábor, a vasárnap második Európa-bajnoki címét megszerző Joó Abigél edzője elmondta, hogy mivel a KSI-nél akadozik a műhelytámogatás, az olimpia után várhatóan csak hobbisportolók dolgoznak majd az egyesületnél. Tóth László válaszában leszögezte, hogy már előkészületben van a KSI finanszírozási problémáinak megoldása.

A londoni olimpián induló cselgáncsválogatott: Ungvári Miklós (66 kg), Csoknyai László (81), Bor Barna (+100), Csernoviczki Éva (48), Karakas Hedvig (57), Mészáros Anett (70), Joó Abigél (78)