Nagy: Nem dőlt el, ott leszek-e az olimpián

2012.04.20. 12:37

„El tudtam volna képzelni barátságosabb sorsolást is a bombaerős BL-csoport után, már a Montpellier ellen is nehéz dolgunk volt az egyenes kieséses szakaszban, most a dánok ellen sem lesz könnyű, erősebbek, kiegyensúlyozottabbak a francia csapatnál. A koppenhágaiaké az idény egyik legjobb gárdája, de győzni megyünk idegenbe is. A Barcelona célja idén is a Final Fourba kerülés” - mondta a legmagasabban jegyzett magyar kézilabdázó, a Barcelona átlövője, Nagy László a Digisport reggeli műsorában.

Arra a kérdésre, mennyire tetszik neki a kézilabda-BL végső szakaszának négyes döntője, a lebonyolítás Final Four-módszere, így válaszolt: „az elmúlt két alkalommal résztvevők voltunk, egyszer nyertünk is. Idén is a BL-győzelemre hajtunk. Személy szerint tetszik a rendezés, Kölnben mindig jó a hangulat. Talán annyi a hátránya, hogy így nem játszhatsz hazai közönség előtt a BL-fináléban, mint azt 2005-ben tettük, ezt a szépségét elveszítette a négyes lebonyolítással a semleges pálya miatt."

A katalánok 31 éves csapatkapitánya megtippelte a férfi kézilabda-BL idei befutóit is: „Az Atletico Madrid és a Kiel könnyebb ágon van, szerintem ott lesznek a Final Fourban, ami éppen ezért nagyon kiegyensúlyozott lesz idén.”

Arra a kérdésre, hogy Londonban ott lesz-e a pályán, a magyar válogatottságot már lemondó, a spanyolokhoz csábított átlövő tömören annyit válaszolt: „nem dőlt el”.