Káma-Szútra: olimpiai különkiadás

2012.08.13. 17:56
Az NBC most éppen szexuális tárgyként ábrázolta a versenyzőket.

Az NBC "Bodies In Motion" címmel készített egy rövid, kétperces összeállítást az olimpia női sportolóiról. A videóban lassítva mutatják a tökéletes testeket és mozdulatokat, alá pedig olyan zenét kevertek, ami a '80-as, '90-es évek pornófilmjeiben is megállta volna a helyét. A többeknek túlságosan szexista felhangú válogatás nagy felháborodást váltott ki, az NBC le is vette, de itt még meg lehet nézni.

A videó miatt a Twitteren is kiakadtak. „Fantasztikus, fogd a világ letehetségesebb női versenyzőit és mondd azt, hogy ők csak szexuális tárgyak" - írja egy hozzászóló.

Az NBC-t nem csak emiatt érte kritika az olimpia alatt. Több óriási bakijuk is volt. Csúsztatva közvetítettek, de rasszista balhéba is belekeveredtek. A női tornaversenyt szó szerint meghamisították, az USA-Spanyolország kosárdöntőn pedig Mark Zuckerbergnek nézték a színész Jesse Eisenberget.

Majmozásért is bocsánatot kellett kérniük. A női tornászok egyéni összetettjében aranyérmet szerző, színes bőrű Gabrielle Douglas győztes gyakorlata után az NBC egy olyan olimpiai előzetest vágott be, amelyben egy majom hajt végre gyűrűgyakorlatot, a szerencsétlen időzítés miatt pedig nagy volt a felháborodás.