Nem emlékszik bukására a magyar hegyikerékpáros

2012.08.13. 14:30
Parti András az olimpiai szám vasárnapi versenyén esett nagyot, agyrázkódást szenvedett. Elnézést kért.

Nagyot bukott vasárnap a férfiak hegyikerékpáros versenyén az olimpián Parti András. Az egyik sziklás résznél esett el, a személyzet sietett segítségére, majd a vérző versenyzőt kórházba szállították. Parti a Facebookon üzent, jól van.

„Köszönöm a sok jókívánságot és nagyon sajnálom, hogy csalódást okoztam. Nem így terveztem. Jól éreztem magam a verseny előtt, minden szempontból felkészültnek éreztem magam. Nagyon sokan segítettek, hogy idáig eljussak, legfőképp a családom, a csapatom, az edzőm és még sokan mások. Tőlük is elnézést szeretnék kérni az okozott izgalomért, meg azért, hogy elmaradt a tervezett jó helyezés. A végére hagytam a jó hírt, mivel alapvetően jól vagyok, agyrázkódásom lett, meg egy ujjam kiugrott" - írta a 30 éves kerékpáros, akinek a pekingi után ez volt a második olimpiája.

 
A versenyről kórházba szállították, megröntgenezik

„Arra, hogy mi történt, egyáltalán nem emlékszem. Egy biztos, hibáztam" - írta balesetéről, majd hozzátette, fel kell dolgoznia, hogy odalett az olimpia.

A 34 kilométeres távot a cseh Kulhavy teljesítette elsőként, így övé lett az arany, a svájci Schurter lett az ezüstérmes, az olasz Fontana pedig a bronzérmes.