Nem lőttünk gólokat, idegesek lettünk

2012.07.29. 23:10

Szerbiától 14-10-re kapott ki a magyar vízilabda-válogatott az olimpiai torna első csoportmérkőzésén. A játékosok szinte mindegyike a rossz védekezést és az ötméteres szabaddobásokat hozta fel a vereség fő okaként a vlv.hu-nak nyilatkozva.

„Szerettük volna szépen elkezdeni ezt az olimpiát, de voltak olyan dolgok, amire nem voltunk felkészülve, különösen az ötméteres szabaddobásaikra gondolok, amikből sok gólt kaptunk, ezekre a továbbiakban jobban kell koncentrálnunk. De messze van még a vége, nagyon remélem, hogy rossz kezdés után jó folytatás következik" - nyilatkozta Steinmetz Ádám.

„Nagyon-nagyon könnyű gólokat ajándékoztunk nekik. Támadásban is pontatlanok voltunk, volt nagyon sok rossz lövés, de azért tíz góllal lehet meccset nyerni. 14-10 lett? 14 kapott góllal nagyon nehéz. Lehet, de nem egy ilyen szerb csapat ellen, úgyhogy ezt kell a következő meccsre valahogy megoldani. Tudtuk, bármi is lesz a végeredménye ennek a meccsnek, ez az első meccs, és egy nagyon hosszú olimpia első szakasza, úgyhogy sok időnk van még javítani" - értékelt Kásás Tamás.

„Nagyjából tudtuk, hogy ők ilyenek, ezt fogják csinálni. Már 5-3-nál elléphettek volna, de ott Szecska (Szécsi Zoltán) még védett párat. Ennek ellenére volt öt percünk, hogy összekapjuk magunkat, de aztán nagyon jól kezdték a harmadik negyedet, és ezzel el is dőlt a meccs" - mondta Madaras Norbert.

Szécsi Zoltán kapus a rossz védekezés okozta a pontatlan támadásokat is: „Azért, mert elöl nem lőttünk gólokat, hátul is idegesek lettünk, már mindenáron gólt akartunk lőni, és ebből lett az, hogy hátul nem koncentráltunk eléggé. Ők ezt szépen kihasználták, annyira vannak jó játékosok, hogy ha  egy az egyben nagy területet adunk, akkor megkapják öt méterről a szabaddobást, azt vagy jól belövöldözgetik vagy kiállítást szereznek belőle, amit aztán vagy jól belövöldöznek vagy nem."

„Menni kell előre, nem szabad foglalkozni a visszhangokkal. Feladataink vannak. Ez a meccs véget ért, nagyon sok dolgot csinálhattunk volna másképp. Nagyon hasonló lesz Montenegró, tehát sok dolgot másképp kell nekünk csinálni velük szemben. Tudjuk, hogy mit kell változtatni, főleg hátul. Ezt meg is kell lépni."