Kivették a magyar fáklyavivőt, a tiltakozó faluban más futott

2012.07.13. 16:14 Módosítva: 2012.07.13. 17:36

Corfe Castle-ben hiába szerveztek magyarellenes tüntetést, Veres Richárd nyugodt körülmények között futhatott az olimpiai lánggal, a tervezettnél hamarabb kapta meg a fáklyát a kickbokszos.

SAM 1078

„Nagyon korrekt volt a szervezés, az útvonal maradt, az olimpiai váltó áthaladt Corse Castle-en, de nem Richárd futott át a településen. A korábbi tervek szerint 12:12-kor kellett volna megkapnia, de módosítottak az időponton, 11:47-kor váltott, és minden atrocitás nélkül futott. Így az olimpiai eszme diadalmaskodott, csak a fáklyavivőről szólt a futás, és nem egy eljárás alá vont angol úriemberről" - mondta Róth Dániel, Veres klubjának, a Halker Király Teamnek közönségkapcsolati felelőse.

SAM 1101

A magyar váltótagokat kísérő Baradits Szilárd, a Samsung marketingese is megerősítette, probléma nélkül zajlott le a futás, a szervezők tudva a tervezett tiltakozásról már csütörtök este módosítottak a váltó sorrendjén. Veres eredetileg is többedmagával futott volna. Az új időpontban egy angol kislánnyal és egy skót kisfiúval kísérték az olimpiai lángot. Baradits elmondta, Veres felszabadultan, minden veszélyérzet nélkül futott, nem volt szükség az amúgy is erős rendőri és katonai biztosításra, az angolok is szeretettel fogadták, az anglikán egyház által fenntartott iskolában még meg is tapsolták rögtönzött kickbokszbemutatóját.

SAM 1107

Baradits azt is elmondta, Nagy-Britanniában kiemelt fontosságúként kezelik az olimpiai váltó ügyét, reggel a BBC is beszámolt róla, akkor a magyarellenes tüntetést is megemlítették, de részletesen nem számoltak be róla.